TOKİ başvurusunda izdiham yaşandı

Ceyhan Belediyesinden başvuru formu almak isteyenler bina önünde izdihama neden oldu.

TOKİ başvurusunda izdiham yaşandı
TOKİ başvurusunda izdiham yaşandı
GİRİŞ 28.10.2015 13:31 GÜNCELLEME 28.10.2015 13:31

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ve Ceyhan Belediyesi iş birliğiyle yapılacak toplu konutlar için başvuru yaptırmak isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu.

Ceyhan Belediyesi önünde düzenlenen törende AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, vatandaşa ucuz ve ekonomik fiyatlarla konut sahibi yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İlk etapta Ceyhan'ın kuzeyinde yapılacak olan bin adet konut başvuruların bugünden itibaren başlandığını belirten Ünüvar, amaçlarının alt gelirli insanları sosyal içerikli ve ekonomik fiyatlarla konut sahibi yapmak, çarpık kentleşmeyi önlemek olduğunu belirtti.

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk de Şehir Stadyumu karşısında yapılacak olan 140 dönümlük alanda 90 dönüm üzerine bin konut yapılacağını diğer alanlarda ise alışveriş, gezi ve çocuk oyun alanlarını yapılacağını ifade etti.

Öztürk, başvuruların 1 hafta süreceğini söyledi.

Belediyeden başvuru formlarından almak isteyen vatandaşlar, bina önünde uzun sıra oluşturdu.

Belediyeye girmeye çalışan vatandaşlara zaman zaman görevliler izdiham yaşanmaması için anonslar yaparak uzaklaştırmak istedi. Uyarıları dinlemeyen vatandaşlar içeri girmek için izdihama neden olurken, görevliler kapıları kapatarak önlem aldı.

KAYNAK: AA