Körfez Köprüsü'nden geçiş ne kadar olacak?

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nden geçiş ücreti ne kadar olacak?

Körfez Köprüsü'nden geçiş ne kadar olacak?
Körfez Köprüsü'nden geçiş ne kadar olacak?
GİRİŞ 20.02.2016 15:03 GÜNCELLEME 20.02.2016 15:40
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

İstanbul-İzmir arasındaki yolun 3,5 saate inmesini sağlaması beklenen 433 kilometre uzunluğundaki projenin şu ana kadar yüzde 57’lik bölümünün tamamlandığı belirtildi. 

Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatı tüm sürüyor. Köprünün kara üzerindeki tabliyelerinin yerleştirilmesinden sonra geçtiğimiz Ocak ayında deniz üzerinden geçen tabliyelerin yerleştirilmesine başlandı. Şu ana kadar 5’i köprünün ortasında 3’ü de deniz üzerindeki ayaklarında olmak üzere 11 tabliye yerleştirilerek kaynak işleri tamamlandı.

2 tabya için çalışmalar sürüyor

Her biri ortalama 300 ton olan tabliyelerin yerlerine yerleştirilmesiyle deniz üzerinde 275 metrelik bir yol tamamlanmış oldu. Öte yandan deniz yoluyla şantiyeye getirilen 2 tabliyenin ise köprünün Gebze tarafındaki yerlerine yerleştirilmesi için çalışmalar sürüyor. Çalışmaların hava şartları yüzünden sekteye uğramaması için hazırlanan dev kaynak çadırları da şantiyenin Gebze bölümünde hazır olarak bekletiliyor.

433 kilometrelik projenin yüzde 57'si tamam

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil ) Otoyolu Projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometreyi kapsıyor. Yapım çalışmalarının devam ettiği Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 92, Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde ise yüzde 86, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesiminde yüzde 83 olmak üzere dev projenin tamamında yüzde 57’lik fiziksel gerçekleşme sağlandığı belirtildi. Projede toplam 7 bin 908 personel ile birlikte 1568 adet iş makinesinin çalıştığı öğrenildi.

Geçiş fiyatı ne kadar?

252 metre kule yüksekliği, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip, toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan köprünün orta açıklığının 1550 metre olacağı ve dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprü olacağı belirtildi. Köprü bittiğinde 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit olarak hizmet verecek. Köprüde ayrıca bir de hizmet şeridi olacak. Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, şu anda körfezi dolaşarak 2 saat, feribot ile 1 saat olan körfez geçiş süresi ortalama 6 dakikaya inecek.

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü 1.1 milyar dolarlık yatırımla yapılıyor. Proje tamamlandığında halen 8-10 saat süren İstanbul-İzmir yolunun 3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor. Köprüden geçişin tavan fiyatı ise 35 dolar artı KDV olacak.

YORUMLAR 42
  • recai34 8 yıl önce Şikayet Et
    ben hundai era ile dizel otomatik aracımla 170 tl lik yakıtla istanbuldan izmire gidebilirken sırf 3 saat erken varıcam diye o köprüye35$ +3 $ vergi = 110 tl o köprüye vermem anca cenazem olur hastam olur ozaman girerim o yola fiyat baya baya abartılı 30 40tl yapınki halk kullanabilsin bu yola yalovadan katılabiliniyormu birde bilen varmı tşk
    Cevapla
  • Sivil Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    1- Geçişler araç büyüklüğüne göre belirlenmelidir. 2- Herkesin kullanabileceği akılcıl bir fiyat belirlenmelidir. 3- En yüksek geçiş ücreti 50 TL yi geçmemelidir. 4- Bu köprü boş kalırsa zarara uğrar. Bütün yatırım boşa gider. 5- Devlet babanın bu dediklerime kulak verirse mutlu olurum.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    35 dolar
    Cevapla
  • cahiliye 8 yıl önce Şikayet Et
    2 litreyle 100 km ..asagid volvo haberi var.60 tl ile niye gidemesin ..
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu köprü yüksek gelirli yabancı ülke vatandaşlarınamı hitap edecek.Anladık Asya yakasından yalovaya geçiş önemli bir kolaylık ama bu fiyatla yap-işlet Projesi'de olsa devlet fırsatçılık yapıyor.Para kazanma derdine düşmüş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle