3. Havalimanı, MIPIM'de ödüle aday

İstanbul'un yeni havalimanı, "Geleceğin En İyi Mega Projesi Ödülü"nde, jüri önerisiyle kısa listeye alındı.

3. Havalimanı, MIPIM'de ödüle aday
3. Havalimanı, MIPIM'de ödüle aday
GİRİŞ 23.02.2016 13:50 GÜNCELLEME 23.02.2016 15:05

İGA Havalimanları tarafından inşa edilen ve 25 yıl boyunca işletilecek, Grimshaw ve Nordic firmaları tarafından konsept mimari, Scott Brownrigg firması tarafından detay mimari tasarımı geliştirilen İstanbul Yeni Havalimanı Projesi, "Geleceğin En İyi Mega Projesi" kategorisinde kısa listeye kaldı. 

27’inci MIPIM Fuarı’ndaki ödüller için 42 ülkeden 230 projenin başvurduğu biliniyor. Değerlendirmeler sonucu MIPIM ödüllerinin jürisince belirlenen kısa listede, her kategoriden 4 proje olmak üzere toplam 11 kategori ve 44 proje yer alıyor. 

Listede, 3. Havalimanı'nın projesi "Geleceğin En İyi Mega Projesi" kategorisinde yarışıyor. Tüm kategorilerin kazananları, 15 Mart ile 17 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrindeki MIPIM Fuarı ziyaretçilerinin katılımıyla yapılan son oylamada belirlenecek. 

Bu sene 27’ncisi düzenlenecek fuara 20 binden fazla sektör profesyonelinin ilgi göstermesi ve 2 bin 500’ün üzerinde firmanın katılması bekleniyor. 

Fuar öncesi açılacak bir diğer oylamayla ise MIPIM ödüllerine aday gösterilen bütün projeler "Halkın Seçimi" olmak için yarışacak. 

"Halkın Seçimi" Ödülü, kategorilerden bağımsız şekilde MIPIM ödüllerine aday gösterilen 44 projenin hepsini kapsıyor. 3. Havalimanı'nın projesini desteklemek isteyenler "http://mipim-peoples-choice-award.com/" adresinden 14 Mart'a kadar oy verebilecek. 

Halkoyuyla belirlenen bu ödülün sahibi, 17 Mart'ta MIPIM Fuarı’nda açıklanacak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL