Kayabaşı'na 1,5 milyon metrekarelik yeşil alan

Kayabaşı’nda yapılması planlanan 1,5 milyon metrekarelik yeşil alan için ön ihale yapıldı.

Kayabaşı'na 1,5 milyon metrekarelik yeşil alan
Kayabaşı'na 1,5 milyon metrekarelik yeşil alan
GİRİŞ 23.02.2016 15:21 GÜNCELLEME 23.02.2016 15:21

TOKİ’nin İstanbul Kayabaşı’nda yapmayı planladığı 1,5 milyon metrekarelik Park Alanına Ait Uygulama Projeleri, İnşaat Sonrası Danışmanlık Hizmet Alımı İşi için ön yeterlilik ihalesi yapıldı.

Değerlendirmeden sonra ihale

Kayabaşı’nda yapılacak dev park için İnşaat Öncesi, İnşaat Aşaması Ve İnşaat Sonrası Danışmanlık Hizmet Alımı İşi (Ön Yeterlik) ihalesinin ilk oturumu yapıldı. Projeyi yapmak için  ‘Ön Yeterlilik İhalesi’ne 18 firmanın katıldığını aktaran Turan, değerlendirmeden sonra ihaleyi sonuçlandıracaklarını aktardı.

1,5 milyon metrekare yeşil alan

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul'u 1,5 milyon metrekare büyüklüğünde bir yeşil alana kavuşturuyor. Kayaşehir vadisinde kurulacak yeşil alanın 5,5 kilometre uzunluğunda olacağını belirten TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “Kayaşehir merkezinden Fenertepe'ye doğru uzanacak sahada; koru alanları, parklar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanları ile vatandaşların birincil ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal tesisler olacak. Kayaşehir'e değer katacak proje ile burada yaşayan insanlarımız yeşil alanla daha çok buluşacak” dedi.

Projede üç ana meydan

TOKİ’nin Kayabaşı’nda yapacağı dev park üç ana meydan ve bu meydanları destekleyen alt meydanlardan oluşuyor.  Projede ayrıca, tarım alanlarının izleri meyve bahçelerine taşınarak,  meyve ağaçları tasarlandı. Kayabaşı’nda yapılacak dev parkta İstanbul’un tarihi ile özleşmiş bitkilere de yer verilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL