Kadıköy'de binalara kat sınırı geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis'i, Kadıköy'deki binalarla ilgili yeni karar aldı. Buna göre ilçedeki binalara 15 kat sınırı getirildi.

Kadıköy'de binalara kat sınırı geldi!
Kadıköy'de binalara kat sınırı geldi!
GİRİŞ 24.02.2016 18:54 GÜNCELLEME 24.02.2016 19:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Kadıköy'de hemen hemen her sokakta bir kentsel yenileme projesi var. İBB Meclis'inin aldığı karar göre Kadıköy'de 15 kattan daha yüksek binaların yapımına izin verilmeyecek. 

Nedeni İstanbul depremi

İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından onaylanan teklif İBB Meclisi’nin 12 Şubat 2016 tarihli kararıyla yürürlüğe girdi. Bu karar ile bölgede dönüşüm kapsamında yapılacak yeni binalara 15 sınırı gelmiş oldu.

Karara kadıköy belediyesi de destek veriyor. Bazı bölgeler uygulamadan muaf tutulacak. Amaç yüksek binaları şehir içinden uzak tutmak. 15 kat yaklaşık 45 metre yükseklik demek. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'na göre bu yükseklik yeterli. Nedeni de olası istanbul depremi. 

Nuhoğlu, "Burası deprem bölgesi statik anlamda ince uzun binalar çok güvenli değil. Onlar yukarı çıktıkça manzara daha yüksek olsun istiyorlar. Biz gökdelenlere karşı değiliz ama şehrin belirli bölgelerinde yapılması gerekiyor" dedi.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 4
  • Emre 8 yıl önce Şikayet Et
    Eyüpte tüm yarlar ucubelerle dolu burayı görmüyormusunuz? Özel imar nedir ya..
    Cevapla
  • memati 8 yıl önce Şikayet Et
    özgürlük parkındaki 40 katlık ucubeler ile moda burnundaki kara heyula ne olacak.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Ümraniye ve Tepeüstüne niçin sınır getirmiyorsunuz.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    saglam bir ilerleme.
    Cevapla