427 kaçak yapıya yıkılma kararı çıktı

Uzungöl’de 2009 tarihinden itibaren yapılan 427 kaçak yapıya yıkılma kararı çıktı.

427 kaçak yapıya yıkılma kararı çıktı
427 kaçak yapıya yıkılma kararı çıktı
GİRİŞ 20.03.2016 11:08 GÜNCELLEME 20.03.2016 11:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Trabzon’un Çaykara İlçesinde 2009 tarihinden itibaren yapılan 427 kaçak yapıya yıkılma kararı verildi. Yıkımlar Çaykara Belediye Başkanlığı İmar ve şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta müdürlüğü tarafından organize edilecek. 30 Mart’ta Çaykara Belediyesi yıkımı karşılayacak firma için ihaleye gidecek.

Dev Yıkım Gerçekleşecek

Kaçak yapıların bölgeleri ve sayıları şu şekilde; Uzungöl Mahallesi’nde 349 adet, Demirkapı Mahallesi’nde 30 adet, Yaylaönü Mahallesi’nde 7 adet, Şahinkaya Mahallesi’nde 5 adet, Diğer mahallelerde 36 adet olmak üzere toplamda 427 adet kaçak yapı yıkılacak.

Yasal Sorumluluk

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, konuyla ilgili, “Çaykara belediyesi yıkım kararını biz almadık. Bu kararın bize tebliğ edildi. Bizde yasaların gerektiği şekilde davranmak zorundayız. Kaçak yapılaşmayı önlemek adına yapılacak yasal sorumluluktur” ifadelerini kullandı.

İmar planı yeniden düzenlenmeli

Konuyla ilgili gazetemize konuşan mahalle sakinlerinden Ahmet Çiçek ve Hasan Düzgün, bu yıkıma karşı olduklarını ifade ederek, “İmar planı yeniden düzenlenmeli. Köydeki yapılan betonlama paraları, memur maaşları bile Uzungöl’den karşılanıyor. Bu kadar yapıda çok sayıda vatandaşımız yaşıyor. Bunların evini yıkmak hem Uzungöl’e hem de vatandaşlarımıza büyük ihanettir” dediler.

6 Trilyon Ceza Ödeniyor

Orman Bölge Müdürlüğü ağaçları kesip tesis yapıyor, buna izin var ama bizim evlerimiz kaçak diye yıkılıyor diyen Çiçek ve Hasan Düzgün, “Bu konuyla ilgili 882 mahkeme devam ediyor. 6 trilyon ceza ödeniyor.  Uzungöl’de 4 ay boyunca 2 bine yakın istihdam var. 3 ayda 200 trilyon geliri olan bir yer.

Aylık 600 ton et tüketimi var. Bu kadar geliri olan bir yerde afet alanlarının ıslah edilmesi gerekiyor.”

Sorunlar Çözülmeli

“1970 yılında yapılan cami ve kuran kursu kaçak alanlarda gözüküyor onlarında kurtulması lazım. Atıklar göle akıyor işletmelerin atığı temizlenmesi lazım. Altyapı ve arıtma tesisinin devre dışı kalması, bölgemize gelen 2 milyon insanı mağdur ediyor. Biyolojik arıtma tesisi ilçemize acilen kurulmalı.

400 bin metre küp alana toprak hafriyat döküyorlar. Meralara hazine malıdır diye devlet el koydu. Bu sorunlar giderilmeli. Ayrıca Uzungöl’de yol ve trafik sorunu var. Bu sorunlar turizmi etkiliyor” şeklinde konuştular.

YORUMLAR 5
  • xyz 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu kaçak inşaatçılar Karadeniz'in çevreci yaylacıları değil miydi?
    Cevapla
  • yilmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar kaçak bina yapilirken Allah aşkına yetkililer nerede idi acaba, ama yinede yikabilirlerse helal olsun.
    Cevapla
  • dayı 8 yıl önce Şikayet Et
    para için her yere otel yatılar tüm doğallığı bozuldu turist gelmez oldu şimdi naptıklarının farkına vardlar kendi ekmeklerini kendileri bitirdiler
    Cevapla
  • murtaza 8 yıl önce Şikayet Et
    devlete katliam yapıyorsunuz diyenler, sahte çevreciler, nerdesiniz, bu kaçak gecekondular, evler yapılırken neredeidiniz, onun bunun maşalığını yapacağınıza, gelinde devletin yanında olun, vatana katkınız olsun, artık eski türkiye yok, yeni türkiye var, bunu o koca kafanıza sokun.
    Cevapla
  • trabzonlu 8 yıl önce Şikayet Et
    uzungöl ün içler acısı halinin faili halkın ta kendisidir, internetteki o güzelim fotoğraflara aldanmayın orada yaptıkları adım başı beton-tuğla yığınlarıyla doğayı katledip mahalle gecekondu mahallesine benzettiler, para için doğaya katliam yapanlar oradaki beton yığınlarının sahipleri ve onlara göz yumanlardır..
    Cevapla