Erdoğan: Hızlı trenlerin merkezi Adana olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adana'da toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan: Hızlı trenlerin merkezi Adana olacak
Erdoğan: Hızlı trenlerin merkezi Adana olacak
GİRİŞ 24.04.2016 16:45 GÜNCELLEME 24.04.2016 17:48
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İşte Erdoğan'ın konuşması:

Adana'ya yeni Türkiye'nin inşasına verdikleri destek için teşekkür ediyorum. 13 yıldır ülkemizin 80 vilayeti içinde Adana içinde çalışıyoruz. 

"ADANA HIZLI TREN HATLARININ MERKEZİ OLACAK"

Adana'yı hızlı tren hatlarının merkezi haline getiriyoruz. Konya'dan Karaman üzerinden geçip Adana'ya ulaşan hızlı tren buradan Osmaniye üzerinden Gaziantep'e ulaşacak. 

Mersin Adana yolunu yeniden projesini yeniden yaptık.2018 yılına kadar bu projeyi tamamlayacağız. 

Ulaştırma Bakanlığımız Çukurova Havalimanı çalışmasını devraldı. En kısa zamanda tamamlanacak. Şimdi 33 bin kişilik dev bir stadyum inşa ediyoruz. Tamamlandığında şehrimizin sembollerinden biri olacağına inanıyorum. Görülüyor ki Adanaspor Süper Lige yükseliyor. 

"AŞKINAN ÇALIŞAN YORULMAZ"

Adana'da 1550 yataklı bir şehir hastanesi yapıyoruz. 13 yılda Adana'ya yaptıklarımı saymıyorum. Rahmetli Neşat Ertaş, 'Aşkınan çalışan yorulmaz' derdi. Bizde milletimize aşk ile sevda ile hizmet ediyoruz. 

Türkiye'de neler olduğunu, kimin hangi niyetle yaptığını Adanalı çok iyi biliyor. Birileri biz yeni Türkiye derken, yeni anayasa derken birilerinin darbe anayasası demesi Adanalı'nın gözünden kaçar mı? 

Adana'yı tüm dünyanın en önemli enerji dağıtım merkezi haline getirmek için uğraşırken bize çelme takanları Adanalı affeder mi? 

Adana köprü başı, otur saraya karşı, gel beraber gezelim, dosta düşmana karşı. Tamam biz bugüne kadar dosta düşmana karşı hep Adanalılarla beraber olduk.

Dün 23 Nisan'dı. Meclisimizin açılışının 96. yılını kutluyorum. Adana'nın yiğitleri ne dedi, Adana'ya gavur geldi. Böyle diyerek dağa çıkıp mücadeleyi başlatmışlardır.

"ONLAR KAÇIYOR BİZ KOVALIYORUZ"

Pensilvanya'da oturuyorsun. Suçlu değilsen çık gel. İnlerine gireceğiz demiştim. Girdik mi? Girdik. Hala devam ediyoruz. Bir kısmı ceza evinde bir kısmı yurt dışında. Onlar kaçıyor biz kovalıyoruz. Bizi bölemeyecekler. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bizim olayımız bu. Biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. 

Arif Nihat Asyalı ne diyor şiirinde, Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü, Işık ışık, dalga dalga bayrağım! Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.

İşte bizim polisimiz ve askerimiz bu destanı yazıyor. Bu bölge ve Adana operasyonlarda en fazla şehit veren bölgemiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin ve ailelerimizin başı sağolsun. 

BİZE KİN KUSANLARIN ÇENELERİ KAPANANA KADAR MÜCADELE BİTMEYECEK

Ülkemize ve milletimize yöneltilmiş son silahı bu topraklardan çıkarana kadar, milletine kin kusan son çene kapatılana kadar bu mücadele bitmeyecek. Bize hakaret edenlerin kendi ülkelerine neler yaptıklarını görüyoruz. 

 Kardeşlerimiz dünyanın aklı başında hiçbir ülkesi böyle bir şeye müsaade etmez. Bize hakaret edenlerin, kendi ülkelerinde benzer bir durumda neler yapabileceklerini görüyoruz.

Hiç kimse kusura bakmasın, biz bir yanağımıza tokat atana diğer yanağımızı dönmeyiz. Dünyanın en kadim medeniyetine sahip bir millet olarak hangi durumda ne yapacağımızı biliyoruz. Bugün terör örgütünün sırtını sıvazlayanlar aynı kuyuya kendileri düşecek.

DOLMABAHÇE MUTABAKATI DİYE BİR ŞEY YOK

Dün Meclis'te konuşma yapıyorlar siyasi partilerin başkanları. Bir tanesi iç savaştan bahsediyor, terör örgütü arkasında ya. İkide bir, Dolmabahçe mutabakatından bahsediyor. Ne Dolmabahçe mutabakatı? Nereden çıkmış böyle bir şey? Böyle bir mutabakat falan söz konusu değil. Bu iktidarın terör örgütüyle bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır

Şu dev eserin sahibi Trabzon Dernek Pazarı'ndan, Samsun'a yaptı, bir dev yatırım da Adana'da. İşte vatanseverlik bu. Hamdolsun dünyada şu anda nadir eserlerden bir tanesi. Samsun Makine Sanayi, Adana Boru Fabrikası ve 49 ayrı tesisin Adanamıza hayırlı olmasını diliyorum.

Günümüz kutlu geleceğimiz hayırlı olsun.

YORUMLAR 24
  • Trabzonspor'lu 7 yıl önce Şikayet Et
    Adana'dan gelecek Osmaniye ve Gaziantep e gidecek öyle mi peki ya Kahramanmaraş ne olacak boş verdeğilmi nasıl olsa Maraş yüzde 70 altına inmiyor
    Cevapla
  • ihya 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis karadenizi ulaşım konusunda ihya etti, şimdi ülkemizin güneyi yani adana-antalya arasındaki ulaşım sorunlarının giderilmesine geldi. Kolay değil bu ülkenin 70 yıldır çözülmeyen ulaşım sorunlarının çözümü son 20 yılda hız kazandı, düşünün 50 yıl önce bitse bu yollar şimdi oralara aktarılan kaynaklar daha başka yerlere kaydırılırdı. Bir de böyle bakmalı...
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis, Adana ve Mersin yıllardır ihmal ediliyor.Milyonluk iki şehrin arasında doğru düzgün bir yol yapılamadı.Yapılaşma berbat,işsizlik zirvede.İzmir'in de belediyesi beceriksizdi ama devlet el attı.İzmir kadar değeri yok mu bu iki şehrin? Bizler oy vermedik kabiliyetsiz yönetimlere ama ceremesini çekiyoruz.
    Cevapla
  • wesete 7 yıl önce Şikayet Et
    Birazda Bayburt Erzincan Erzurum Gümüşhane Kars buralara yatırım yapın illa başka partiye mi oy verelim el insaf
    Cevapla
  • yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    Bayburt Erzincan Gümüşhane buralar toplasan nüfusu kaç? gidin oralarda yaşayın. doldurmuşsunuz istanbulu ankarayı sonra da yatırım bekliyorsunuz. devlet boş araziye neden yatırım yapsın?
    Cevapla
  • Baskentli 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamsin reis
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle