Kıbrıs'tan sonra Afrikalılar da 'can suyu' istiyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kıbrıs'a su götürdükten sonra Afrika'daki bazı adaların Türkiye'den su istediğini söyledi.

Kıbrıs'tan sonra Afrikalılar da 'can suyu' istiyor
Kıbrıs'tan sonra Afrikalılar da 'can suyu' istiyor
GİRİŞ 29.04.2016 14:27 GÜNCELLEME 29.04.2016 21:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli yatırımların açılış ve temel atma törenine katılmak için gittiği Çankırı'da konuştu.

Bakanlığa bağlı kuruluşlarca tamamlanan 77 milyon lira yatırım bedelli 15 tesisin temelini atmak ve açılışını gerçekleştirmek için Çankırı'ya geldiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, kentte 77 milyon lira yatırım bedeline sahip 18 müjdeyi de açıklayacağını söyledi.

Bakanlığın gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan Eroğlu, Türkiye'nin son 12 yılda her alanda büyüdüğü ve geliştiğini, bakanlık olarak gerçekleştirdikleri yatırımlarla ülkenin kalkınmasına katkı yaptıklarını vurguladı.

'İSMİNİ DUYMADIĞIM AFRİKA’DAKİ BAZI ADALAR DA BİZDEN SU İSTİYOR'

DSİ Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde İstanbul'daki adalara denizin altında su götürdüklerini anımsatan Eroğlu, "O dönem Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı olan Çankırılı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya hocamın fikirleri doğrultusunda bu işi başarmıştık. Daha sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de denizin 250 metre altında içme suyu götürdük. Kıbrıs’a su götürdük ama başımıza da iş açtık. Şimdi ismini duymadığım Afrika’daki bazı adalar da bizden su istiyor" diye konuştu. 

YORUMLAR 3
  • nuri demirkol 7 yıl önce Şikayet Et
    kendi imkanları ile hattı döşesinler, rayiç fiyattan suyu veririz. olmadı denizden arıtıp içsinler.
    Cevapla
  • gizemli biri 7 yıl önce Şikayet Et
    verin suyu kuraklik baslayinca gorursunuz bizim su bize anca yeter
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    o su tüm insanların bizler paylaştıkça güçlü oluruz şükrünü eda etmiş oluruz. Allah başka türlüsüne razı gelmez toptan helak oluruz. Rabbim devletimize milletimize zeval vermesin.
    Cevapla