TANAP'ta aslan payı Türkler'in!

TANAP için imzalanan 4,5 milyar dolarlık anlaşmaların yüzde 80'ni Türk müteahhitler aldı.

TANAP'ta aslan payı Türkler'in!
TANAP'ta aslan payı Türkler'in!
GİRİŞ 04.05.2016 15:17 GÜNCELLEME 07.05.2016 15:43
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Azerbaycan'dan Avrupa'ya doğalgaz taşımak üzere yürütülen Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, kaybedeni olmayan projede en büyük payı yüzde 80'e yakın iş hacmiyle Türk müteahhitlik sektörünün aldığını söyledi.

Türkiye'nin arz güvenliği açısından kritik öneme sahip olan TANAP'ta gelinen son durumu değerlendiren Düzyol, hatın inşaatında kullanılan boruların yüzde 80'inin Türkiye'de üretildiğini belirterek, bugüne kadar 900 kilometre boru sevkiyatının tamamlandığını vurguladı.

Düzyol, proje kapsamında şu ana kadar 4,5 milyar dolar değerinde ihalenin tamamlanıp kontratların imzalandığına işaret ederek, "Proje en çok Türk müteahhitlere ve boru üreticisi firmalara yaradı. Şu ana kadar imzalanan 4,5 milyar dolarlık anlaşmalara bakıldığında, TANAP'ta aslan payını yüzde 80 iş hacmiyle Türk üretici ve müteahhitlerinin aldığını görebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

TANAP'TA KİMİN, NE KADAR HİSSESİ VAR?

TANAP'ta Azeri enerji şirketi Socar'ın yüzde 58, BOTAŞ'ın yüzde 30, İngiliz BP'nin de yüzde 12 hisseyle ortaklığı bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Hüseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz i kimse sokmadı oraya arkadaşlar, zaten oradaydı. Ortadoğu ve Osmanlı topraklarında bir tek varil petrol veya bir litre gaz İngiliz in kontrolü dışında çıkarılabilir mi sanıyorsunuz? Lozan'ı Sevr'i bilmezsen İngiliz orada ne arıyor diye sorarsın.
    Cevapla
  • Isa 7 yıl önce Şikayet Et
    Ingilizleri sokmadan olmazdi bu is erdem kardes! Onlar'a da biraz vermezsen tanap avrupa'ya kadar dosenir ama gerisi gelmezdi. Yani avrupada alici bulamazdik! Bu dunya'da onlar isin icinde olmazsa yakarlar ortaligi!
    Cevapla
  • Yalçın 7 yıl önce Şikayet Et
    Süper. Hükümeti ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Hem kardeşimize hemde bize yararı çok olcaktır.
    Cevapla
  • Temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ingiliz ajanlik icin orda bence
    Cevapla
  • murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    ingilizler hazır yimeye alışıktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle