Haydarpaşa hızlı tren için gar olacak

Özelleştirme İdaresi’nin Haydarpaşa Garı ve liman sahası hakkında belediyeden bilgi talep etmesi sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Haydarpaşa hızlı tren için gar olacak
Haydarpaşa hızlı tren için gar olacak
GİRİŞ 17.08.2016 09:55 GÜNCELLEME 17.08.2016 10:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Planlamaya göre, gar binası hızlı tren ve bölgesel trenler için kullanılacak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Haydarpaşa gar sahası hakkında Kadıköy Belediyesi’nden bilgi talep etmesi, özelleştirme tartışmalarını alevlendirdi.

Bin dönümlük Haydarpaşa bölgesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katılımı ile yürütülen Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmasında son aşamaya gelindi. Buna göre, gar alanı yine gar olarak kullanılacak.

Bina, TCDD’nin hızlı tren ile bölgesel tren hizmeti için kullanılmaya devam edecek. Geçmişte yük limanı olarak kullanılan liman bölgesinin ise kruvaziyer ve yat limanı olarak İstanbul’a hizmet vermesi planlanıyor. Gar ve limanın arkasında bulunan sahanın ise hangi amaçla kullanılacağı henüz netleşmedi.

Özelleştirme İdaresi yetkilileri bölgenin özelleştirme kapsamında olmadığını belirterek, proje öncesi değerlendirme çalışmaları kapsamında, bu tür sahalara ilişkin imar planı ve parsel bilgilerinin güncellendiğini kaydetti.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 8
  • Ömer Halisdemir 7 yıl önce Şikayet Et
    garın üzerinde bir simge var bizim bayrağımızın altna amerikan kuşunu yapıştırmışlar... onu ordan indirin tarihi yapılara bu tür şeyler konmaz illa koayacağz diyorsanız yapını üstüne değil başka bir yere koyun
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    bir dakkaaa haydarpaşayı özellştrmek ?? kimin malını kime kraya veriyorsunuz ya ???
    Cevapla
  • Fikret Kökalp 7 yıl önce Şikayet Et
    Hızlı tren çalışmaları nedeni ile Adapazarı-Haydarpaşa tren seferleri geçici olarak durdurulmuş idi. İnşallah yeniden başlar. Trenle gidiş-dönüş 15-16,-TL. gibi bir ücretle İstanbul'a gidip dönüyorduk. Şimdi otobüs ile sadece gidiş 50,-TL. Bu yüzden İstanbul'a gidemez olduk. Trenlerin sefere başlaması ile inşallah mağduriyetimiz giderilir.
    Cevapla
  • toplu konut 7 yıl önce Şikayet Et
    Her yere bina dikin avm yapın. İnsanların yeşil alanlara ihtiyacı yok zaten. Evden çıkıp 15-20 km yol gidip bir yeşil alan görmeye gideriz tabi trafikden gidebilirsek.
    Cevapla
  • 41 li 7 yıl önce Şikayet Et
    Mutlaka önceden ki gibi, şu anda planlama yapılan şeklinde devam etmeli. Halk İzmit *İstanbul arası yolculuk ta izmit belediye si 200 nolu hatta mahkum. cumartesi gece 23.00 daki seferinde tıkış tıkış 24.00 Allâhü a’lem dir! Süper
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle