Kentsel dönüşümde en büyük maliyet yıkım

Kentsel dönüşümde en büyük maliyetin yıkım ve enkazın atılması olduğu belirtildi.

Kentsel dönüşümde en büyük maliyet yıkım
Kentsel dönüşümde en büyük maliyet yıkım
GİRİŞ 17.09.2016 15:41 GÜNCELLEME 17.09.2016 15:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yıkım Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bulut,  kentsel dönüşümde yıkım bütçesinin 5 milyar lira seviyesinde olduğunu söyledi.

Bulut, AA muhabirine, patlatmalı yıkım tekniği kullanılarak başlatılan kentsel dönüşümde gelinen süreç ve önümüzdeki dönem gelişmelerine ilişkin bilgi verdi.

'ATMAK DAHA MALİYETLİ'

Yıkımda oluşturulan maliyetlerin yüzde 70'inin enkaz atımı maliyeti olduğunu ve bu atıkların ciddi maliyet oluşturduğunu belirten Bulut, 50 milyon metreküplük totaldeki 100 bin binanın bütçesinin 5 milyar lira seviyesinde olduğunu, bunun 3 milyar lirasının tamamen enkaz atımına harcandığını, geriye kalan 2 milyar liranın da yıkım maliyetini oluşturduğunu bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • efe 7 yıl önce Şikayet Et
    sivas çok geride kaldı...
    Cevapla
  • mongol 7 yıl önce Şikayet Et
    yıkıldıgı yerde tesfiye yapıp üzerine yapılsın
    Cevapla
  • fener 7 yıl önce Şikayet Et
    herkes kendi isini yapmali insaat muhendisi olmayan herkes mutaahit bizim mahalle bakkali bile mutaahit oldu ben insaat. muh olarak hala calisiyorum. sistem su adam gidiyor mimara cizdiriyor projeyi artik gerisi eski sistem. kalfalar ustalar mutaahitin dedigini. yapiyor
    Cevapla
  • Trafik çilesi 7 yıl önce Şikayet Et
    Kentsel dönüşüm sonrası yapılan evlerin hepsi dandik. İlk depremde hepimiz bunu göreceğiz. Okuma yazma bilmeyen müteahhitler her türlü yolunu buluyor, belediyeyi de ayarlıyor. Maalesef olacaklar kötü...
    Cevapla
  • omer 7 yıl önce Şikayet Et
    dogru diyon. beton degil sanki kumdan yapilmis. ve zayif sütun
    Cevapla