Çetsa Park Evleri’nin temeli törenle atıldı

Bağcılar Göztepe Mahallesi’nde 2 bloktan oluşan Çetsa Park Evleri’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Çetsa Park Evleri’nin temeli törenle atıldı
Çetsa Park Evleri’nin temeli törenle atıldı
GİRİŞ 04.04.2017 15:29 GÜNCELLEME 04.04.2017 15:29

Törende bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti iktidarında ülkenin çok önemli projelere kavuştuğunu belirtti.  Avrasya Tüneli, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü gibi dünya çapında projelerin faaliyete geçirildiğini ifade eden Karaca, dünyanın en büyük havalimanı inşaatının da devam ettiğini söyledi. AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç ise Bağcılar’ın ilçe olduğu 1992 yılından bu yana çok önemli bir değişim ve dönüşüm yaşadığına şahit olduklarını belirtti. Eski dönemde Bağcılar’ın çamurlu yollarında çizme ile gezildiğini de belirten Dalkılıç, “Bağcılar şimdi aldığı hizmetlerle, projelerle dönüşümü başardı. Metro, ticaret merkezi ve yollarıyla çok farklı oldu. Lokman Başkanımız, Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Abi’den (Kıyıklık) aldığı sancağı ve bayrağı daha yükseklere taşıdı. Tebrik ediyorum. İnşaallah, daha çok hizmetlere şahit olacağız” dedi. 

Bağcılar Kaymakamı Orhan Çiftçi ise yaklaşık 19 milyon konutun 14 milyonunun riskli olduğu düşünülerek çalışma başlatıldığını söyledi. 1999 yılındaki depremde 17.500 kişinin öldüğünü, 100 bin kişinin de yaralandığını hatırlatan Çiftçi, bunun ülkeye 20 milyar dolar maliyet yüklediğini kaydetti. Çiftçi, “Böyle üzücü şeyler yaşamamak için kentsel dönüşümün hızla devam etmesi gerekiyor” dedi. 

“HEDEFİMİZ YERİNDE DÖNÜŞÜM” 

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise şehirlerin şahitlerinin orada yaşayan sakinler olduğunu belirtti. Proje kapsamında yerinde dönüşüm yaptıklarını anlatan Çağırıcı, “Yenilediğimiz konutlarda yaşayan insanlarımızın güzel hatıraları var. Bu yüzden yaşadıkları yerde depreme dayanıklı, otoparklı ve güvenli konutlara kavuşmalarını sağlıyoruz” dedi.

Bağcılar’ın değişim ve dönüşümüne şahitlik ettiğini de anlatan Çağırıcı, yaşam kalitesini düşürdüğü gerekçesiyle ‘varoş’ denilen Bağcılar’ın artık tercih edilen ve daha yaşanabilen bir şehir haline geldiğini söyledi. Bağcılar’ın 7 metro hattı ile anıldığını da anlatan Çağırıcı, ilçe sakinlerinin desteğiyle kentsel dönüşümü emin adımlarla devam ettirdiklerini söyledi.  AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise hükümetin ve yerel yönetimlerin çabasıyla önemli projelerin faaliyete geçirildiğini söyledi. Konuşmaların ardından beton mikserinin butonuna basılarak Çetsa Park Evleri’nin temeline ilk harç atıldı.

Çetsa Park Evleri 

Toplam 19.965 metrekarelik bir alana inşa edilecek olan Çetsa Park Evleri, 14’er katlı 2 blok, 116 daire ve 2 dükkandan oluşacak. 3500 metrekarelik otopark alanında 116 araçlık otopark da hizmet verecek. Buna ilaveten 3 bin metrekarelik yeşil alan, sauna, fitnes salonu ile çocuk oyun alanı da yer alacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL