'20-30 yıl ömrü olan binalarda yaşıyoruz'

Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, "Biz 20-30 yıl, yani bir otomobil kadar kullanım ömrü olan binalarda yaşıyoruz" dedi.

'20-30 yıl ömrü olan binalarda yaşıyoruz'
'20-30 yıl ömrü olan binalarda yaşıyoruz'
GİRİŞ 11.10.2017 15:01 GÜNCELLEME 11.10.2017 15:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, günümüz inşaatlarının en az 100 yıl için yapılması gerektiğini belirterek, "Kent mimarisi de bu yaklaşımla şekillenmeli ve sık sık değişikliğe gidilmemeli. Biz 20-30 yıl, yani bir otomobil kadar kullanım ömrü olan binalarda yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 13 Ekim Dünya Konut Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, her konuda olduğu gibi, konut inşasında da zaman içinde değişiklik yaşandığını bildirdi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Dünyada hızla artan nüfus ile birlikte var olan nüfusun yarısında kentleşme, diğer yarısında ise kırsallaşma görülüyor. Buna istinaden önümüzdeki 5-10 yıl gibi bir süreçte kentleşme oranının yüzde 70’e ulaşacağı ve bununla birlikte kaynaklarda azalmalar olacağı bekleniyor. Kaynakların azalması da yeşil bina ihtiyacını artırıyor. Dünya ile birlikte Türkiye’de de yeşil binalara yönelik ilgi yükseliyor. Tüm dünyada yeşil bina ve sürdürülebilir malzemelerin kullanımına yönelik artan talep doğrultusunda Türkiye İMSAD olarak, ülkemizdeki ihtiyacın karşılanması için bu alandaki çalışmalarımızı da sorumluluk duygusuyla sürdürüyoruz."

'EN AZ 100 YIL İÇİN YAPILMASI GEREKİYOR'

Ferdi Erdoğan, günümüz inşaatlarının en az 100 yıl için yapılması gerektiğini belirterek, "Kent mimarisi de bu yaklaşımla şekillenmeli ve sık sık değişikliğe gidilmemeli. Biz 20-30 yıl, yani bir otomobil kadar kullanım ömrü olan binalarda yaşıyoruz. Hem binaların dayanıksızlığı hem de yeni çevre düzenlemelerinden dolayı mevcut yapılar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Ayrıca, günümüzde depremle ilişkilendirilmiş konut yapısı halen çok yerine oturmuş değil. Kentsel dönüşüm çerçevesinde mahalleler değil, sadece binalar dönüşüyor. Dönüşürken de servet etkisi ilk sırada yer alıyor. Para kazanma algısı çok yüksek. Umuyoruz ki yeni binalar daha kalıcı ve sürdürülebilir yaklaşımla inşa edilir. Binasal değil, bölgesel dönüşümü destekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, artık binaların sürdürülebilirliğinin büyük ölçüde, kullanılan malzemelerin çevresel ve sağlık performansına bağlı olduğunu vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Karimba 6 yıl önce Şikayet Et
    Sehir planciligi belediyelerden kurtulmali.
    Cevapla
  • Tayfun 6 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef yeni evler böyle. Gidip tonla para ver ama ev 30 sene gitmesin. Annemler 30 yıllık bir binada oturuyor ev gitti gidiyor. Herseyde oldugu gibi yine plansız hareket ediyoruz
    Cevapla
  • ahmed 6 yıl önce Şikayet Et
    adam doğru söylüyor.günümüz inşaat malzemeleri ile yapılan binalar 20-30 yıllık bilemedin 50 dahası yok.yani hem plansız hem dayanıksız evlere bu kadar yılda bir ülke kaynaklarını ayıracağız.osmanlıdan kalma binalar hala okul , valilik vb.olarak kullanılıyor.ülenin geleceği belediyelerin plansızlığına ,vurgunculuğuna bırakılmamalı! ayrıca ne diye sürekli tarım arazilerine yerleşiyoruz?gelecekte dağlarımı ekeceğiz? şehir planlaması için milli bir şuur oluşturulmalı.şehir planlaması belediyelerin tekelinden vurgunundan kurtarılmalı!
    Cevapla
  • Görele 6 yıl önce Şikayet Et
    Üç demir midye dolma evden ne çıkar ceset torbası cıkar İstanbul olası bir depremde yıkılırsa Türkiye biter evlerin en kısa zamanda yenilenmesi gerek kanun gerek bu halk bu işleri baside alıyor adam almış 100 metre arsa yapmış üstüne 5 daire mütayite benim 5 daire mi bana ver sen ne yapıyorsan yap kanun gerek bu işleri düzeltmek için bu gemide hepimiz varız allah sonumuzu hayır etsin inşallah.
    Cevapla
  • ARMADA 6 yıl önce Şikayet Et
    Benim Dedemin Evi Var İkiyüz Senelik Ve Kerpiç Osmanlı'dan Kalma Binalar Var Asırlık Avrupa'da Binalar Var Asırlık Ve Hala Oturuluyor Kalkıpta Otuz Senelik Evi Yenilemek Zorundayız Diyorsa Akıllı Geçinen. Biraz Daha Ceviz Yesin Dahada Akıllanır On Seneye Bile İndirir Kullanım Miadını Evlerimizin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle