Konutta yeniden KDV indirimi talebi

Konut sektöründe talep azalması olduğunu ifade eden Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Yenigün, KDV indiriminin tekrar hayata geçirilmesini istediklerini bildirdi.

Konutta yeniden KDV indirimi talebi
Konutta yeniden KDV indirimi talebi
GİRİŞ 14.02.2018 11:47 GÜNCELLEME 14.02.2018 13:27
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, konut satışlarındaki gerilemeye ilişkin, "Düşüş talep azalmasından kaynaklı, sektöre yönelik balon iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Geçen yıl yapılan KDV indiriminin faydası olmuştu, bunu yeniden talep ediyoruz." dedi.

Yenigün, müteahhitlik sektörünün hedef ve beklentilerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Ham madde ve akaryakıt fiyatlarının son dönemde önemli oranda arttığını belirten Yenigün, demir fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 50 yükseldiğine dikkati çekti. Yenigün, "Demir, ham madde, akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle müteahhitlere fiyat farkı ödenmesini talep ediyoruz. Bu kapsamda bir çalışma yaparak Başbakanlığa sunduk, idarelerle çalışılıyor, biraz zaman alabilir." diye konuştu.

Konut satışlarındaki gerilemeye değinen Yenigün, "Konut satışlarındaki düşüş talep azalmasından kaynaklı, sektöre yönelik balon iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Geçen yıl yapılan KDV indiriminin faydası olmuştu, bunu yeniden talep ediyoruz. O kadar konut stoku ihmal edilemez. Vergi indirimiyle piyasa canlanır, satış olmayınca küçük firmalar, taşeronlar, aşağılara kadar sektörler etkileniyor." değerlendirmesinde bulundu.

Irak'ın yineden imarı için Türk müteahhitlik sektörünün yapacağı çalışmaları da değerlendiren Yenigün, ülkede yapılacak seçim sürecinin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Libya pazarında da hareketlilik yaşandığını dile getiren Yenigün, bu ülkenin, yarım kalmış hastane ve okul gibi işleri tamamlamak istediğini ve bu konularda çeşitli görüşmeler yapıldığını anlattı.

YORUMLAR 24
  • Camlica 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden hep devletin almasi gereken. Mütehitler dokunulmazmi. Ben devlet yapmasin Bak satabilmek için nasil indirim yapiyorsunuz
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    ne diyorsun hiç anlamadım
    Cevapla
  • yildirim 6 yıl önce Şikayet Et
    ula mutahitler 100 bine imal ettiginiz evi 1 milyon tl ye satarsiniz birde kdv indirimi dersiniz ilk once siz sattiginiz ucuk fiyatli evlerin fiyatini indirin
    Cevapla
  • oguz 6 yıl önce Şikayet Et
    Kdv inse ne olacak yine mütahitlerin cebine girecek kdv farki millet hissetmiyo kdv farkini
    Cevapla
  • Fahri 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletide vatandaşı da kandırıyorlar 400 bini veren430da verir efendiler fedakarlık yapmaz80-100 e imal ederler 400 satarlar devletin vergi hakkı üzerinden reklam yaptırıp rant sağlıyorlar yazık bize ve ülkemize.ben vergiye tasallut olan bu gözü doymazlara imkan verilmesini istemiyorum.
    Cevapla
  • Atakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu emlak balonu konut çokluğundan patlar diye düşünürken zamlar ve kredilerin yükselmesi ile sekteye uğradı açgözlü müteahhitlèr kefenin cebi yok sürümden kazanın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle