Kuzeykent'te 407 konut satışa çıkıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklığında kurulan TOBAŞ'ın Genel Müdürü Ferhat Ertürk, 25 bin Ankaralının Kuzeykent konutlarında yaşamasını sağlamayı planladıklarını söyledi.

Kuzeykent'te 407 konut satışa çıkıyor
Kuzeykent'te 407 konut satışa çıkıyor
GİRİŞ 28.03.2018 14:17 GÜNCELLEME 28.03.2018 14:17

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ ortaklığında hayata geçirilen Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında üretilen “Kuzeykent Konutları”nın halka satışı devam ediyor. 

TOBAŞ Genel Müdürü Ferhat Ertürk, TOKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığında başlatılan Kuzeykent projesinin Ankara’nın değerine değer katan prestijli bir proje olduğunu belirterek, projede bulunan 5 bin 82 konutun aşama aşama satışının gerçekleştirildiğini ve ilk aşamada 210 konutun satışının yapıldığını, 29 Mart’ta da ikinci aşamada yer alan 407 konutun daha satışa sunulacağını söyledi. Açık ve kapalı spor salonları, alışveriş merkezleri, camiler, yaşlılar ve gençlik merkezleri, hanımlar lokali, düğün salonları, kafe ve restoranlarıyla adeta yeni bir şehir kurduklarının altını çizen Ertürk, 25 bin Ankaralının burada yaşamasını sağlamayı planladıklarını belirtti. 

Tüm bunların yanı sıra Kuzeykent’te 10 bin kişinin aynı anda ibadet yapacağı Merkez Camii ve Külliyesi ile eşsiz Türk kültürünü gözler önüne serecek bedestenin de yer alacağını ifade eden Ertürk, “Geleneksel ve günümüzün mimarisiyle kültür ve sanatın harmanlandığı bölgede keyifli etkinliklere ev sahipliği yapacak amfi tiyatrolar ve konser alanları olacak. 

Rekreasyon alanına en hakim noktada konferans, toplantı, sergi gibi birçok faaliyetlerin gerçekleştirileceği 5 bin kişi kapasiteli Ankara’nın en büyük kongre merkezi de hizmet verecek” şeklinde konuştu. 

Proje kapsamında inşa edilen 5 bin 82 lüks konuttan 407’si daha 29 Mart-29 Haziran tarihleri arasında satışa sunulacak. Açık satış yöntemiyle gerçekleştirilecek olan konut satışlarında vatandaşlar ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağına sahip olacak.

Kuzeykent’te 256’sı 3+1, 17’si 3+1 dubleks, 17’si teras ev ve 117’si ise 4+1 olarak satışa sunulan konutların fiyatları, 235 bin lira ile 655 bin lira aralığında değişiyor. 

Konut alıcısına 14 gün içinde cayma hakkının tanındığı, çeşitli vade seçenekleriyle satışa sunulan konutlarda peşin alımlarda ise yüzde 10 indirim uygulanacak. Projede şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile yetimlere yüzde 10 peşin ve 240 ay vadeli sabit taksit imkanı sağlanıyor. 

Kuzeykent konutlarını satın almak isteyen vatandaşlar, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Proje alanı içinde bulunan TOBAŞ Genel Müdürlüğü tanıtım ofisinden bilgi alabilecekler. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL