İzmir Tire'ye 529 konut!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Tire için çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz. 529 toplu konut uygulaması başladı, devam ediyor." dedi.

İzmir Tire'ye 529 konut!
İzmir Tire'ye 529 konut!
GİRİŞ 01.04.2018 17:39 GÜNCELLEME 01.04.2018 17:39

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım Tire Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Tire 6. Olağan Kongresi'nde gerçekleştirdiği konuşmada, İzmir'in ayrı bir yeri olduğunu, İzmir'de büyük proje ve büyük eserlere imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İzmir'e 16 senede güzel hizmetler verdiklerini söyleyen Yıldırım, "İzmir'e 410 kilometre bölünmüş yol yaptık. İzmir'in yol uzunluğunu, bölünmüş yol ağını 2'ye katladık. İzmir'i Balıkesir'e, İzmir'i Manisa'ya, İzmir'i Aydın'a bölünmüş yollarla bağladık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik.  İzmir  Çevre Yolu'nu hizmete aldık. İzmir'e İzban raylı sistemini kazandırdık. Şimdi İzban'ı Ödemiş'ten Kiraz'a da uzatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İzmir'in bir uçtan biri uca ulaşımını sağladık." dedi.

Binali Yıldırım, Türkiye'nin kalkınması için her alanda adımlar atarken büyük yatırımları gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak durmadan çalıştıklarını söyledi.

Tire'ye yapılan hizmetler

Tire için de çalıştıklarını anlatan Binali Yıldırım, şu şekilde konuştu;

"Tire'de 232 yataklı devlet hastanesini tamamladık, hizmete aldık. Bebek ve anne dostu unvanlarını taşıyan hastanemizde bugün 630 kişi iş, aş sahibi oldu. Hükümetimiz döneminde barajlar yaptık, Tire'de toplam 20 bin 500 dönüm araziyi, su ve bolluk bereketle buluşturduk. İlçemizde 3 tane dere ıslahını tamamladık, 3 mahallenin taşkın tehlikesini ortadan kaldırdık. 921 bin fidan diktik, 3 adet mesire alanı oluşturduk. Orman köylerinde yaşayan ailelere desteğimizi eksik etmedik. Orman köylerinde yaşayan 227 aileye kredi ve hibe desteği sağladık. Tire'ye 2 adet otomatik meteoroloji istasyonu kurduk. Tire için çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz. 529 toplu konut uygulaması başladı, devam ediyor. Tire'nin yollarını da ihmal etmiyoruz. Belevi-Tire yolunun ihalesini yaptık, çalışmalarını devam ettiriyoruz."

Yıldırım, 2017'de çalışmalarına başlanan Dereli Barajı ile bin 420 dekar arazinin daha sulanacağını, Tire'nin, İzmir'in, Türkiye'nin yükseleceğini, bölgeye bir de yem fabrikası kurulacağını söyledi.