İstanbul trafiğini rahatlatacak projede son durum

Tüm kısımları tamamlandığında İstanbul’un şehir içi trafiğini rahatlatması beklenen Kuzey Marmara Otoyolu (KMO) inşaatının son durumu havadan görüntülendi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Anadolu ve Avrupa tarafında devamı niteliğindeki projede ilk etap 29 Ekim'de açılacak.

İstanbul trafiğini rahatlatacak projede son durum
İstanbul trafiğini rahatlatacak projede son durum
GİRİŞ 19.04.2018 14:29 GÜNCELLEME 19.04.2018 14:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul'un trafik yükünü önemli ölçüde rahatlatacak Kuzey Marmara Otoyolu Projesi tüm hızıyla devam ediyor. TEM ve D-100 bağlantılı yollarında trafiği rahatlatacak proje sayesinde yüksek tonajlı büyük araçlar şehir içi trafiğinden çekilecek.

Proje, Marmara Bölgesi'ni Ege ve İç Anadolu Bölgesi'ne otoyol ağıyla bağlayacak. Edirne-Kınalı-İstanbul- Ankara Otoyolu ile İstanbul-İzmir Otoyolu'nu birleştiren projede anayol, bağlantı yolları ve kavşak kollarıyla beraber 428 kilometrelik yol inşaatı yapılacak.

 

Kuzey Marmara Otoyolu

İki kıtayı birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün devamı Kuzey Marmara Otoyolu’nun devam eden inşaat çalışmalarında son durum havadan görüntülendi.

Kuzey Marmara Otoyolu’nun üçüncü havalimanı bağlantısı yakınından geçen kısmı biterken, havalimanının açılması ile bu yolların kullanılması bekleniyor.

Üçüncü havalimanından Kınalı’ya kadar olan yolların inşaat çalışmaları devam ediyor. Havadan çekilen görüntülerde, İhsaniye viyadüğünün yapım çalışmalarının devam ettiği görülüyor. Çatalca’da ise yolların geçeceği güzergah havadan çekilen görüntülerde belli oluyor.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Gerçekler 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu proje aslında İpek Yolu ticaret projesinin en önemli güzergahı. Diğer ülkelerde devam eden İpek Yolu ulaşım projeleri tamamlandığında Yavuz Sultan Selim Köprüsü çok yoğun bir hat olacak.
    Cevapla