İnşaat sektörü ekonomiye can veriyor!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ekonomiye can veren sektörlerin başında inşaat sektörünün geldiğini ve gelişme gösterdiğini ifade etti...

İnşaat sektörü ekonomiye can veriyor!
İnşaat sektörü ekonomiye can veriyor!
GİRİŞ 11.05.2018 12:39 GÜNCELLEME 11.05.2018 12:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ENKA İnşaat organizasyonunda düzenlenen, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) 178. Geleneksel Toplantısı'na katıldı.

Bakan Abdulhamit Gül, Türkiye'nin marka değerini artıran yüz akı projelerin tamamında inşaat sektörü temsilcilerinin katkısı, alın teri, emeği olduğunu söyledi. Gül, ekonomiye can veren sektörlerin başında inşaat sektörünün geldiğini ve gelişme gösterdiğini söyledi.  

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu da sürdürülebilir büyümenin en önemli unsurunun istikrar olduğunu söyledi. 

Koloğlu, şunları kaydetti:

"Üzülerek belirtmekteyim ki yurt dışında çalışan Türk işçi ve mühendis sayımız giderek azalmaktadır. İnşaat sektörü olarak 2002 yılında yurt dışında yaklaşık 4 milyar dolar iş üstlenirken yaklaşık 27 bin Türk işçi istihdam ediyorduk. Bilahare 2014-2015 yıllarında üstlenilen yıllık projeler yaklaşık 30 milyar dolara ulaşmıştır. İş yaptığımız Libya, Suriye, Irak ve benzeri ülkelerdeki sorunlara rağmen bugün 15-16 milyar dolarlık iş hacmi vardır. Ancak Aralık 2017 istatistiklerine göre istihdam edilen Türk işçi sayısı 19 bin 834 seviyesindedir. Aradan geçen süre zarfında üstenilen proje miktarında artış olurken, istihdam oranında ciddi bir düşüş yaşanmaktadır." 

ENKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tara ise yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde hukukun önemini dile getirdi

YORUMLAR 1
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    fazla değil on sene sonra inşaat sektörü can çekişecek bu kaddar bina beton milletin aklı ancak başına gelir bahçeli evlere çekilmeye başlarlar bu hapishanelerde kimse yaşamaz gibi geliyor bana
    Cevapla