Hangi stadyumlar bahçe olacak?

Ülke genelinde eski 15 stadyum arazisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile Millet Bahçesi’ne dönüşüyor.

Hangi stadyumlar bahçe olacak?
Hangi stadyumlar bahçe olacak?
GİRİŞ 08.06.2018 09:54 GÜNCELLEME 08.06.2018 10:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tüm çalışmalar bitince yaklaşık 713 bin metrekare Millet Bahçesi hayata geçecek. Yeşil alan hamlesinde ilk adım da Eskişehir’de atıldı. Mülkiyeti Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) ait olan 54 bin metrekarelik eski Eskişehir stat alanı Millet Bahçesi yapılmak için protokolle Türk Dünyası Vakfı’na devredildi. Hürriyet'in haberine göre, Eskişehir Stadı’nda gerçekleştirilen imza törenine TOKİ Başkanı Ergün Turan, Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Eskişehir Valisi Özdemir Çalacak katıldı. TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Araziyi devrettik. Mevcut eski stadın yıkım işlerini Eskişehir valiliği işbirliği ile gerçekleştireceğiz. Millet Bahçesi yapımı için Türk Dünyası Vakfı ile koordinasyon içerisinde olacağız”dedi.

 

Millet Bahçeleri kavramının Türkiye’nin şehircilik geleceğinde yeni bir çığır açtığını belirten Turan, şehirlerin sadece bina olarak görülmediğini, merkezinde bina değil insan olan bir bakış açısı geldiğini dile getirdi.

YORUMLAR 5
  • Uluğ Tarkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Şehirlerde bisiklet yollarını çoğaltın. İlkokul çağındaki çocuklara bisiklete binme sevgisini aşılayın. Böylece şehirler kendiliğinden daha insan odaklı gelişecektir. Küçücük Danimarkada bile geniş geniş bisiklet yolları var.
    Cevapla
  • ismail 5 yıl önce Şikayet Et
    konya'yı yazmayı unutmuşsunuz
    Cevapla
  • ziraatci 5 yıl önce Şikayet Et
    olsun ama bizin kent parkımızda denizciğimiz var..hem de çağdaş
    Cevapla
  • anfi 5 yıl önce Şikayet Et
    ordu neden yok orduyada istiyoruz
    Cevapla
  • veli 5 yıl önce Şikayet Et
    Eskişehir li olarak bu parkı hediye edenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.
    Cevapla