Başbakan'dan hızlı tren müjdesi! Bu yıl başlıyor

Başbakan Binali Yıldırım, Edirne’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. Başbakan Yıldırım, Edirne-İstanbul Hızlı Tren Projesi’nin inşasının bu yıl başlayacağını söyledi

Başbakan'dan hızlı tren müjdesi! Bu yıl başlıyor
Başbakan'dan hızlı tren müjdesi! Bu yıl başlıyor
GİRİŞ 11.06.2018 09:33 GÜNCELLEME 11.06.2018 09:34

Başbakan Binali Yıldırım, Edirne Selimiye Camii Meydanı’nda gerçekleştirdiği miting programında partilileriyle buluştu. Başbakan Binali Yıldırım, "Sevgili Edirneliler, Kadir Gecemiz mübarek olsun, Ramazan’ımız mübarek olsun. Size milletin adamı, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdim. Edirne Osmanlı cihan devletine payitahtlık yapmış kutlu bir şehir. Bu milletin tarihine ışık tutuyorsun Edirne" diyerek sözlerine başladı.16 yılda Türkiye’yi tam 3 kat büyüttüklerini anlatan Yıldırım, "Eğitimde dev yatırımları yaptık. 284 bin derslik yaptık evlatlarımızın hizmetine verdik. Şehir hastaneleri kurduk. Yurdun her yerinde 5 bin ambulans aldık. AK Parti iktidarından önce iktidarlar 3 bin metrelik Bolu Tünelini açamadı. Dünyanın ikinci büyük tüneli Ovit Tüneli de bu hafta çarşamba günü açılacak" şeklinde konuştu.

Esnafa vergi muafiyet müjdesi

Başbakan Yıldırım, "Türkiye’nin neresinde yaşarsanız yaşayın vatandaşlarımızın mutluluğu, huzuru, refahı bizim en önemli işimizdir. Emeklilerimize dini bayramlar öncesi ikramiye kararı aldık. Onu bile çarpıtmaya çalıştılar. Aldılar mı? Aldılar. Güle güle kullansınlar. İmkanlarımız geliştikçe daha fazlasını vereceğiz. Edirne’den esnafa müjde veriyorum. Türkiye’nin her tarafında 750 bin esnafımızın vergi veriyorlar. 9 binin altında kazanç sağlayanlar vergiden muaf olacaklar. İmar barışı yaptık. Bu da çok önemlidir. En az 13 milyon hane nüfusa göre 40 milyon vatandaşın devletle, belediye ile sorunu var. Dedik ki, ‘Devletle millet kavgalı olmaz’. Bunun için barışı elimizi uzattık, imar barışını getirdik. Geçtiğimiz cuma günü başladık. Çok müthiş bir ilgi var. Kat mülkiyeti, imar sorunu olan herkes bundan faydalansın diyoruz" dedi.

 

 

"Asıl ilkellik, yerli, milli otomobile karşı çıkmaktır"

"Türkiye büyüdükçe seçim üzerinden ayar vermeye çalışıyorlar" diyerek muhalefet partilerine seslenen Yıldırım, "Maksat Recep Tayyip Erdoğan kazanmasın istiyorlar. Bunların sadece dışarıda değil, içeride de şakşakçıları var. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye’nin önünü kesemezler. Türk Akımı projesi bu yıl sonunda tamamlanıyor. Yerli milli insansız hava araçlarımız İHA’lar, SİHA’lar teröre göz açtırmıyor. Kendini milli olarak tanıtan İnce de, yerli otomobil yapmak ilkelliktir diyor. Asıl ilkellik buna karşı çıkmaktır. Senin bildiğin bu otomobil, basit bir otomobil değil, sürücüsüz olmadan da gidecek, akıllısını yapıyoruz, sürücüsü olmadan da gidecek. Aklını başına alda, milli, yerli otomobile karşı çıkma" şeklinde konuştu.

Edirne-İstanbul hızlı tren inşası bu yıl başlıyor

Yıldırım, son olarak ise "Edirne-İstanbul arası hızlı tren inşasına bu yıl başlıyoruz. İstanbul’dan Edirne’ye gidiş bir saatin altına düşecek. Edirne’yi hem Avrupa’ya hem de Kars’a, Azerbaycan’a ve dahi Pekin’e kadar gidebileceksiniz" diye konuştu.