Müjdeyi Erdoğan vermişti! İlki o ile yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde kurulacağını açıkladığı 'Millet Bahçeleri’nden ilki Antalya’da tamamlanacak. Yeşil alana dönüştürülmek üzere daha önce yıkılan stadyumu alanı, içinde kent müzesinin de olduğu Türkiye’nin ilk Millet Bahçesi olacak.

Müjdeyi Erdoğan vermişti! İlki o ile yapılacak
Müjdeyi Erdoğan vermişti! İlki o ile yapılacak
GİRİŞ 27.06.2018 13:03 GÜNCELLEME 27.06.2018 14:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşil alana dönüştürülmek üzere yıkılan eski stadyum alanı, Kent Müzesi ve Karaalioğlu Parkı ile birlikte Millet Bahçesi haline getirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Millet Bahçesi’ni ilk bitiren şehrin Antalya olacağını belirterek, “Projeye çok önce başlamıştık. Yıktığımız Işıklar’daki eski stadyum alanında, yeşil alan ve meydan düzenlemesi çalışması yürütüyorduk. Karaalioğlu Parkı ve Kent Müzesinin de içinde bulunduğu bu toplam 137 dönümlük alan Türkiye’nin ilk Millet Bahçesi olacak. Projeyi sene sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Efsane tribün yeniden yerinde

 

 

Proje kapsamında yürütülen çalışmalar hızla devam ediyor. Türkiye’de ilk kez bir stadyum yeşil alana dönüştürülmek üzere yıkılmıştı. Proje içindeki yer altı otoparkı büyük ölçüde tamamlandı. Efsane açık tribün mimari bir hatırlatma ve nostalji olarak yeniden inşa edildi. Alandaki alt yapı çalışmaları ile projede yer alan süs havuzunda kaba inşaatı ve kaplama çalışması tamamlandı. Peyzaj alanı, yürüyüş yolları, yeşil alanların imalat çalışmaları aralıksız sürüyor. 

Kent Müzesi ile birlikte

Proje tamamlandığında eski stadyum alanı yeşil alan ve meydan olarak, Kent Müzesi ile birlikte Karaalioğlu Parkı’na dahil edilecek. Kapalı Spor Salonu içi kent müzesi olacak. Tarihi Büyükşehir Belediyesi Binası belediye müzesi olarak hizmet verecek. Fen İşleri ve Çevre Sağlığı binaları da farklı müzelere ev sahipliği yapacak. Karaalioğlu Parkı, içinde Kent Müzesi, meydanı, yeşil alanı, Türkiye’nin ilk Millet Bahçesi’ne dönüşecek. 

YORUMLAR 1
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    ilk Millet Bahçesi KAHRAMANMARAŞIMIZ da yapıldı zaten
    Cevapla