Karadeniz'de bir ilk... Araplara satıldı

Doğu Karadeniz Bölgesi'ne son yıllarda akın eden Arap turistler, Ordu'da gayrimenkul alımını sürdürürken ilk kez fındık bahçesi satışı yapıldı.

Karadeniz'de bir ilk... Araplara satıldı
Karadeniz'de bir ilk... Araplara satıldı
GİRİŞ 27.08.2018 14:59 GÜNCELLEME 27.08.2018 14:59
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Körfez ülkelerinden Türkiye'ye gelip, 4 yıldır yoğun olarak Ordu'yu ziyaret eden Arapturistlerden bazıları, şehirde konut satın alarak yaz mevsimini burada geçiriyor. Özellikle yaz aylarında kente gelen Arap turistlerin en fazla Kabadüz'e bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası ile Aybastı'ya bağlı 1500 rakımlı Perşembe Yaylası'nı ziyaret ettiği belirtildi. Arap turistler tarafından konutun daha çok Fatsa ve Ünye ilçelerinden satın alındığı kaydedildi.

Ordu'da 2015, 2016 ve 2017 Tapu Kadastro kayıtlarına göre, son 3 yılda Suudi Arabistan uyruklu 79 kişi 23 bağımsız parselden oluşan toplam 13 bin 643 metrekare gayrimenkul satın aldı. Bu gayrimenkuller daha çok apartman dairesi şeklinde oldu. Yine bu süre içerisinde 2 Kuveyt uyruklu kişi ise toplam 95 metrelik gayrimenkul satın alımı yaptı.

 

 

Gayrimenkul satışının ardından ilk kez fındık bahçesi satışı gerçekleştirildi. İsmi açıklanmayan Suudi Arabistan uyruklu bir kişi Ünye’nin Gölevi mevkisinden yaklaşık 11 dönümlük fındık bahçesini satın aldı. Söz konusu kişinin bu mevkiden bir ev satın aldığı, evin yanında bulunan 10 bin 842 metrekare fındıklığı da satın alarak fındık yetiştiriciliği yapacağı öğrenildi.

YORUMLAR 81
  • makber 5 yıl önce Şikayet Et
    satın topraklarınızı iki gün sonra bizleri bu topraklardan sürgün ederler
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Filistinliler de yıllarca , yahudi de çok para var diye mülk sattılar. O yahudiler aldığı mülklere yerleşti. Sayıları o kadar çok arttı ki filistinli kendi topraklarında azınlık oldu. Yabancıya toprak satmak ticaret değil vatana ihanettir.
    Cevapla
  • Yiğit Babacan 5 yıl önce Şikayet Et
    Her şey para ile satın alınamaz. Malesef bazı insanlar bunun bilincinde değil. Tarih şuurundan yoksun olarak yetişen bir milletten fazla bir şey beklemek abes olurdu zaten. Canım memleketim ne hale geldi. Yol geçen hanı gibi elini sallayan sokaklarında cirit atıyor.
    Cevapla
  • azeri 5 yıl önce Şikayet Et
    acaba arabistanda bize hurma bahçesi satarlarmiydi.cok merak ettim. ve bu satışlar hic hoşuma gitmiyor. aklıma hep filistin geliyor
    Cevapla
  • cCc Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Yabancılara toprak satışına kriterler getjrilsin. Örneğin; gayrimuslimlerle müslümanlar farklı usullere tabi olsun. Yabanci ulkeden alabildigin ölcüde satilsin. Ulkemizden arsa alanlara belli seviyede turkce bilme ve ikamet süresi şartı konsun. Ayrica kimse de ulkemizi filistinle kiyaslamaya kalkip abuk subuk konuşmasın. 3 tane daire sattigimizda vatanin selametini nasil buna baglarsiniz. Hala anlamayanlar var turkiye topraklarini alansal satmiyor kişi bazında ve sermaye ölçekli ve ulkenin cikarlarini gozeterek ve milli guvenlik tarsmasindan sonra satışa ulizin veriliyor. Her yabanciya taninmiyor bu hak burdan hukumetimize laf atmaya calismayin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle