Bakan Kurum 15 Temmuz Millet Bahçesi'ni inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile birlikte Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi'ne yaptığı inceleme gezisinde 15 Temmuz Millet Bahçesi'nin yıl sonuna kadar açılacağını açıkladı.

Bakan Kurum 15 Temmuz Millet Bahçesi'ni inceledi
Bakan Kurum 15 Temmuz Millet Bahçesi'ni inceledi
GİRİŞ 21.10.2018 15:30 GÜNCELLEME 21.10.2018 15:30

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile birlikte Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulundu. İnceleme gezisi öncesi Başkan Göksu, Esenler Belediye Başkanlığı'nda Bakan Kurum'a ilçede hayata geçirilen ve çalışmaları devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Hükümetin 100 Günlük Eylem Planı'nda açılışı gerçekleştirilecek olan İstanbul'un en büyük Millet Bahçesi'nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Kurum, çalışmalar hakkında Başkan Göksu'dan bilgi aldı.

İSTANBUL'UN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇELERİ'NDEN BİRİ

İnceleme gezisinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 15 Temmuz Millet Bahçesi'nin İstanbul'un en büyük parklarından millet bahçelerinden biri olacağını belirterek, "15 Temmuz Millet Bahçesi'nin hazırlıklarında son aşamasındayız. Son hazırlıklar bittikten sonra burası İstanbul'un en büyük millet bahçelerinden bir tanesi olacak. Plan sınırımız 182 bin metre, proje alanımız uygulamada 240 bin metreye kadar çıkacak bir millet bahçesi olacak. Hazırlıklarımızı bitirdiğimizde özgün bir bahçemiz olacak" diye konuştu.

MİLLET BAHÇELERİ İLE YEŞİL ALAN YÜZDE 10 ARTACAK

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Cumhurbaşkanlığımızın bize verdiği talimatlar doğrultusunda şehrin her noktasında yeşil alanların arttırma çalışmalarımız var" diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Şu anda çalışmalarını sürdürdüğümüz millet bahçelerini yaptığımızda kişi başına düşen yeşil alan miktarımız yüzde 10 artacak. Esenler de yeşil alan eksikliği hissedilen ilçelerimizden biri. 182 bin metre kare alandaki 15 Temmuz Millet Bahçesi'nin hazırlıklarını yerinde inceledik. Burayı da en kısa zamanda Esenlerimize, İstanbulumuza kazandırmış olacağız. İçinde her türlü faaliyetlerin yapılabildiği, sosyal donatı alanlarının, millet kıraathanelerinin olduğu çocukların, gençlerin, yaşlıların iç içe beraber vakit geçirebilecekleri bir alan oluyor. İçinde ata sporlarımızı diğer sporlarımızı yapabileceğimiz alanlar olacak, insanlar hem doğayla iç içe olup hem sporlarını yapabilecekler.Bu noktada Esenler Belediyemiz güzel bir projeye bizimle beraber eşlik ediyor. Bizim bu projelerin sayısını arttırmamız gerekiyor" şeklinde konuştu. Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Bakan Kurum, Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi'ni yıl sonuna kadar açmayı planladıklarını söyledi. 

HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı’nın bulunduğu 183 dönümlük alanda 15 Temmuz 2017 tarihinden beri vatandaşlarımızı ağırlayan 15 Temmuz Millet Bahçesi, şehrin içinde Esenler halkının yürüyerek gidebileceği, güvenli ve keyifli piknik yapılması için barbeküler, çocuklar için oyun parkurları yerleştirildi. Bisiklet ve koşu yolları, spor aletleri koyularak günün her saatinde spor imkânı sundu. Ayrıca çok sayıda ihtiyaca cevap verilmesi adına kafeterya işletmeciliği de hizmet veriyor.

SOSYAL VE KÜLTÜREL YAŞAM ALANLARI İLE DONATILACAK

Yenileme ve büyütme çalışmalarının hummalı bir şekilde sürdürüldüğü Millet Bahçesi'nde çok sayıda sosyal ve kültürel yaşam alanları yer alacak. 15 Temmuz Millet Bahçesi'nin içinde; "Çiftlik Park ve Meyve Bahçesi", basketbol ve voleybol sahaları, 2 futbol sahası ve 1 tenis kortu, "Macera Parkı", yaşlılar için "İkinci Bahar Kıraathanesi", "Gül Bahçesi", "Kır Kahvesi", "Hanımlar Konağı", "Gençlik Merkezi", "Sosyal Tesis", "Kıraathane ve Cami" yer alacak.