Daha açılmadan hepsini satın aldılar

29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından ilk etabının açılışının yapılacağı İstanbul Yeni Havalimanı uyanık girişimcileri de harekete geçirdi. Resmi açılış öncesi İstanbul Yeni Havalimanı’nın sosyal medyada paylaşılan "isim tahminleri" ile ilgili alan adlarının (domain) hepsi satın alındı.

Daha açılmadan hepsini satın aldılar
Daha açılmadan hepsini satın aldılar
GİRİŞ 25.10.2018 16:58 GÜNCELLEME 25.10.2018 17:00
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Birçok "uyanık" girişimcinin, ünlü kişi ve markaların adına domain hesapları, sahiplerinden önce alarak, bu yöntemle hatırı sayılır gelir elde ettikleri tahmin ediliyor. Domain adlarının gerçek sahipleriyle, "uyanık" girişimci arasında, domain sahipliği konusunda davalar devam ediyor.

Alan adlarını toplamaya başladılar

 

 

Söz konusu "uyanık" girişimcilerin hedefindeki yeni yer ise İstanbul Yeni Havalimanı oldu. Resmi açılışı 29 Ekim’de yapılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılışına günler kala, dev merkezin adının ne olacağı merak edilirken, "uyanık" girişimciler sosyal medyada paylaşılan isim tahminlerine dayalı alan adlarını toplamaya başladı.

İsminin açıklanması bekleniyor

Domain sorgulama portallarındaki verilere göre, özellikle bu yıl İstanbul Yeni Havalimanı ile ilgili isim tahminleri konusunda domain satışlarında patlama yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi açılışta havalimanın ismini açıklaması bekleniyor.

Sosyal medya forumlarında ise yeni havalimanına verilecek isim tahminleri de yapılmaya devam ediliyor. O isimlerden bazıları ise şöyle:

"İstanbul Büyük Havalimanı, Hezarfen Ahmet Çelebi, Abdülhamit Han, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî, Fatih Sultan Mehmet, İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • ede 5 yıl önce Şikayet Et
    yeni havaalanin adi istanbul yeni havaalani
    Cevapla
  • Adana 5 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip ERDOĞAN hava limanı olsun. Mütevaziliğe gerek yok o başardı çünkü...
    Cevapla
  • alper ağa 5 yıl önce Şikayet Et
    avrasya havalimanı yada ottoman havalimanı
    Cevapla
  • aziz yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Atatürk Havalimanı olsun....ortam sakinleşsin..yada Gazi Mustafa Kemal havaalanı....
    Cevapla
  • musa 5 yıl önce Şikayet Et
    En güzeli 95.yıl Cumhuriyet havalimanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle