Bakan net konuştu: Hepsini yıkacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugün bir gazetenin gündeme getirdiği kaçak yapılarla ilgili çok net konuştu. Bakan Kurum, "31 Aralık 2017 tarihinden sonra kaçak olarak yapıldığını tespit ettiğimiz 100’ün üzerinde yapının tamamını yıkacağız." dedi.

GİRİŞ 03.11.2018 15:16 GÜNCELLEME 03.11.2018 15:46
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bir dizi inceleme ve ziyaret amacıyla Tekirdağ’a geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kurum, bugün bir gazetenin de gündeme getirdiği Kapadokya'daki kaçak yapılarla ilgili konuştu. Bakan Kurum şunları söyledi:

"BUNLARIN HEPSİ YIKILACAK"

 

"Nevşehir Kapadokya’da bizim tespit ettiğimiz 100'ün üzerinde kaçak yapı var. Bunlar 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılmış yapılar. Bu yapılar imar barışına dahil değildir. Bu yapılara ilişkin hem savcılığa suç duyurusunda bulunduk hem de valiliğimizce süreci anbean takip ediyoruz. Bu yapılar imar barışına girmeyecek bunların hepsi de yıkılacak.

31 ARALIK 2017 TARİHİNE DİKKAT ÇEKTİ

Arkadaşlar imar barışını iyi anlamak lazım. İmar barışı 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış kaçak yapıların devletimizle olan barışı vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi açısından yapılmış bir kanun düzenlemesi. Bu kanun düzenlemesi ile birlikte elektriğini suyunu doğalgazını alamayan vatandaşlar vatandaşların önünü açmak için yapılmış bir düzenleme.

O yüzden bunu iyi anlamak lazım. 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılmış hiçbir yapıyı ilgilendirmiyor ve bunların hepsini tespitini yapıp yakınlarını da gerçekleştireceğiz. İmar barışı geri gelir olarak bakmıyoruz yaklaşık 8 buçuk milyon vatandaşımız yararlandı. İnşallah bu 14-15 milyona gidecek çok ciddi talep var. 31 Aralık 2018 tarihine kadar başvuru sürecini uzattık. Şu an için 8 buçuk milyon vatandaşımız başvurdu. Beklenti 14 milyon vatandaşımızın bu kanundan yararlanması" dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 16
  • nedim 5 yıl önce Şikayet Et
    tarım arazilerine konteynır ve prefabriklerle bina görüntüsü verilip belgeler alınıyor.Buralar eski haline getirilmezsse vebali boynunuza.Örnek isterseniz çatalcanın köylerimi gezin.
    Cevapla
  • Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Isparta otogar karsisi is bankasi ustu bina3gun once kacak olarak cikildi ve belediye zabitasi bunu gordugu halde mudahale etmedi.
    Cevapla
  • chingiz abdullaev 5 yıl önce Şikayet Et
    tesekkur ederim.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Önce karadeniz yaylalarını tarumar eden kaçak yapıları yıkın. Bunların sahibinin kim olduğuna da bakmayın.
    Cevapla
  • chingiz abdullaev 5 yıl önce Şikayet Et
    anladigim su ki turkiyede nedense kanun calismiyor.bu yuzden sokaklarda gunde desetli akilasimaz seyler oluyor.bence boyle devam edemez.artik suclulara takibsizlik karari cikaran savcilara dolandiricilarin hirsizlarin yaninda olan avokatlara hakemlere polislere belediyye ve zabita iscilerine buyuk cezalar vermek ve mal varliklarina el konulmak gerekir.bundan sonra turkiyede kucuk bir zamanda bu turlu olaylar biter.bize guclu ve adaletli buyuk turkiye lazimdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle