Altı otopark üstü güneş enerjisi santrali

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından dev eğlence merkezi Ankapark’taki açık otoparkın üzerine kurulan güneş enerjisi santrali (GES) ile yılda 15 milyon kilowattsaat elektrik üretilecek. Üretilen elektrik satılarak, Büyükşehir Belediyesi yıllık 13 milyon TL gelir elde edecek.

Altı otopark üstü güneş enerjisi santrali
Altı otopark üstü güneş enerjisi santrali
GİRİŞ 20.11.2018 10:40 GÜNCELLEME 20.11.2018 10:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Ankapark’taki açık otoparkın üzerine, güneş enerjisi santrali (GES) yapıldı. 5 bin araçlık otoparkın üzerindeki santralde maksimum enerji verimliliğine sahip 83 bin 400 adet 120 wattlık ince film paneller kullanıldı.

 

 

Ankapark GES, 10 megawatt elektrik enerji kapasitesi ile yılda 15 milyon kilowattsaat elektrik üretecek. Güneş enerjisi santralinde üretilen elektrik satılacak, Büyükşehir Belediyesi yıllık 13 milyon TL gelir elde edecek. Belediye yetkilileri Ankapark GES için parkın açılmasının beklenmeyeceğini söyledi.

10 BİN KONUTLUK ELEKTRİK

 

 

15 gün içinde GES’in elektrik üreterek aktif hale gelmesi planlandığını kaydeden yetkililer şunları kaydetti: “Dünyada en büyük çatı üzeri uygulamalı projesi sayılan Ankapark güneş enerji santralinin uzaktan enerji izlemesi ve sistem kontrolleri yapılabilecek. Ayda yaklaşık 4 bin 500 aracı şarj edecek 20 adet elektrikli araç şarj istasyonu da var. Yılda yaklaşık 10 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretilecek.”

YORUMLAR 7
  • m3hk 5 yıl önce Şikayet Et
    En azında asansor aydınlatma gibi bazı giderler buradan karsılanır dısa bagımlılık azalır. yerli malzeme ile bu is cozulur. bunu elektrik istasyonları icinde dusunun derim.
    Cevapla
  • rizele 5 yıl önce Şikayet Et
    ankarada mevcut beledıye baskanı devam etmesı lazım
    Cevapla
  • Misafir Sanatçı 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti enerji seferberliği başlatarak binaların çatıları, güneye bakan cepheleri, güneş panellerini çalıştıracak binaların tüm duvarları, güneş enerjisi panelleriyle kaplanmalıdır. Devletimiz bu tür projelere çok avantajlı teşvikler vererek, enerji açığımızı azaltmak,kapatmak adına enerji milli seferberliği başlatmalı, bu tür projeleri çok tizizlikle takip etmelidir...
    Cevapla
  • UFUK 5 yıl önce Şikayet Et
    Bravo sayın başkan , sonunda tebrikler.
    Cevapla
  • Selçuk 5 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel. Tüm binaların çatıları bu şekilde yapılırsa enerji sorunu kökten çözülür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle