Bakan Kurum açıkladı: Dünyada ikinci sıradayız

Bakan Kurum, Türkiye'de 450 bin müteahhit olduğunu belirterek, bu sayı ile Türkiye'nin dünya genelinde ikinci sırada yer aldığını kaydetti.

Bakan Kurum açıkladı: Dünyada ikinci sıradayız
Bakan Kurum açıkladı: Dünyada ikinci sıradayız
GİRİŞ 22.11.2018 11:45 GÜNCELLEME 22.11.2018 11:46
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bakan Kurum'un konuşmasında öne çıkan satırbaşları şöyle:

 

 

Olası İstanbul depreminde, Allah göstermesin inşallah ama deprem bekleniyor. depremde can ve mal kayıpları yaşarız diyoruz. Bunun da önüne geçmemiz gerekiyor. Bununla ilgili de bizim dönüşmesi gereken acil 5 milyon binadan bahsediyoruz. Bunun için de bizim acilen bu dönüşümü yapmamız gerekiyor.

Dönüştürdüğümüz binaları hem günümüz teknolojierini; enerji dediğimiz zaman ekonomiye katkısı var ancak şehrin kültürüne, ihtiyaçlarına uygun projeler yapmamız gerekiyor.

 

 

Biz inşaat sektöründe ülke olarak 450 bin müteahhidimiz var. Dünya ikincisiyiz. Sektörümüz 250 tane doğrudan, dolaylı yönden ilgilendiriyor. Bunlardan birisi de akıllı bina teknolojileri...

Bugün maliyeti artıran bir unsur ancak, önümüzdeki günlerde enerji verimliliği olabilecek.

Kanal İstanbul çevresindeki 500 bin nüfusu içeren bir planlama yapılıyor. Örnek bir şehircilik anlayışıyla yapılacak. Tüm bu çerçevede bizim akıllı şehir projesini ülkemizi yayınlaştırmamız gerekiyor. Ki bu enerji bağımlılığından daha az zarar görelim.

Biz sadece burada değil, yurtdışında da sektörümüzü tanıtıyoruz. Dünya ikincisiyiz. Aslında üretilen malzemeleri kullanmamız çok büyük önem arz ediyor. Hem sektörümüze hem bakanlığımıza, yurtdışında iş yapan mimar ve mühendislerimize ki devletimiz de destek veriyor. Mahal listesindeki ürünler kullanılıyor. İthal ettiğimiz birçok üründen daha kaliteli. Bu fuarlar bu yüzden önem arz ediyor.

YORUMLAR 8
  • ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    o mutahitlerin kaci batak acaba.
    Cevapla
  • Memur 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım görevde yükselme sınavı istiyoruz
    Cevapla
  • nkb0655 5 yıl önce Şikayet Et
    bir de bunlar türedi diye eyt lilere demeyiniz müteahhitlere diyiniz. yatay mimariye geçelim diyorsunuz Ankaranın ortasında 30 katlı rezidans yapıyorsunuz neymiş merkez ankara. ne perhiz ne turşu
    Cevapla
  • aaa 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayret aslında bizim birinci olmamız lazım
    Cevapla
  • Bunu da haber yap 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğitimde 99. Sıradayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle