Tapusu olanlara büyük müjde!

Türkiye`deki gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin 7 gün 24 saat elektronik ortamdan yapılabilmesi, konut ve iş yeri gibi projelerle ilgili gerçek ve şeffaf bilgilere ulaşımın kolaylaşması, sektörün yabancıya satışının katlanarak artması gibi amaçlarla kurulan GABORAS, yurt dışına açılıyor

Tapusu olanlara büyük müjde!
Tapusu olanlara büyük müjde!
GİRİŞ 26.11.2018 12:09 GÜNCELLEME 26.11.2018 12:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel  Başkanı Abdurrahman Kaan, yaptığı yazılı açıklamada, 17. MÜSİAD EXPO kapsamında GABORAS'ın  tanıtımının gerçekleştirildiğini ve bu kapsamda bir panel düzenlendiğini  bildirdi.

 

 

AA'nın haberine göre programın kapanış törenine katılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın GABORAS ile ilgili olumlu sözlerini anımsatan Kaan, borsanın,  Erdoğan'ın konuşmasında ön plana çıktığını kaydetti.

Kaan, Türkiye'deki gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi  işlemlerinin 7 gün 24 saat elektronik ortamda saniyeler içinde yapılabileceği  GABORAS'ta, yerli ve milli yüksek teknoloji yazılımlarının özellikle  kullanıldığını vurguladı.

 

 

GABORAS'ın altyapısına tam otomasyonla çalışan dijital sistemlerin  entegre edildiğini belirten Kaan, "Büyük veriyi (big data) işleme sayesinde  şeffaf, hızlı, ölçülebilir, karşılaştırılabilir gayrimenkul işlemleri, Türkiye  merkezli 85 ülkede anlık olarak gerçekleştirilebilecek. Gayrimenkul Borsası için  milyonlarca kaydı ve tapu hareketliliğini takip, izleme, ölçme ve değerlendirmeye  olanak sağlayan dijital altyapının yüzde 65'i tamamlanmış durumda." ifadelerini  kullandı.

"CUMHURBAŞKANIMIZDAN GÖRDÜĞÜMÜZ DESTEK BİZİ MUTLU ETTİ"

Abdurrahman Kaan, GABORAS'ın, MÜSİAD, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ)  ve YTÜ Teknopark ortaklığında 20'yi aşkın sektör ihtisas grubunun çatı kuruluşu  olarak kurulduğunu bildirdi.

"Milli ve yerli yazılımla üretilen dijital platformda test doğrulama  süreçleri tamamlandı ve borsalaşma yolunda önemli yol katedildi" ifadesini  kullanan Kaan, Ankara'da GABORAS ile ilgili yaptıkları görüşmelerde çok olumlu  geri dönüşler aldıklarını, ilgili kamu kuruluşlarıyla temasların üst düzeyde  sürdürüldüğünü kaydetti.

Kaan, GABORAS'ın değerleme, müşavirlik, danışmanlık ve aracılık gibi  iş kollarına alternatif bir yapılanma olmadığını belirterek, şu  değerlendirmelerde bulundu:

"GABORAS, tüm bu alt sektörlerin işlerini kolaylaştırıcı, teknoloji  sağlayıcı ve bütünleştirici bir çatı platform olarak yapılandırılmaktadır.  GABORAS'ın borsalaşma endeksleri hazır. Gayrimenkul Kıymetler Borsası'nın, İSEDAK  üyeleri ve yabancı ülkelere yönelik tanıtımı için çalışıyoruz. Sayın  Cumhurbaşkanımızın desteğinin tam olduğu, MÜSİAD EXPO kapanış konuşmasında açık  ve net görülmüştür. Memleket aşkıyla çıktığımız bu yolda gördüğümüz bu destek  bizi çok memnun etmiştir."

TAPUDA SANİYE DÖNEMİ

GABORAS ile ister bireysel yatırımcı, ister dev bir banka olsun hiç zorlanmadan mülklerin veya ipoteklerin, teminatları saniyeler içinde  yönetebiliyor, alıp-satabiliyor, anında durumu sorgulayabiliyor. Bu amaçla Türkiye'deki 158 milyon tapuyu yöneten ve 158 milyon tapuyla ilgili herkese hizmet  verebilen yaygın bir teknolojik ağ oluşturuldu.

Tüm Türkiye'de hizmet verecek  sistem, dünyanın her yerinden taleplere anında cevap verebilecek. Son rakamlara göre şimdiden 48 bin emlak danışmanı, 12 bin değerleme uzmanı, 4 bin 500 planlama ve  harita bürosu, 850'den fazla hukukçu sisteme işlenmiş durumda.

YORUMLAR 1
  • esedullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu sektörün yabancılara satışının katlanarak artması ifadesi, tehlike arz etmiyor mu? Bana çok anormal geldi
    Cevapla