Bakan müjdeyi verdi! O ile 3.'sü geliyor

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin çevre politikaları arasında önemli bir yer tutan Millet Bahçeleri projesi için çalışmalar yeni dönemde de tüm hızıyla devam ediyor. Bu çerçevede Bakan Kurum, Antalya için üçüncü Millet Bahçesi müjdesini verdi.

GİRİŞ 21.12.2018 12:42 GÜNCELLEME 21.12.2018 12:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Birinci 100 günlük icraat planında 28 ilde 33 millet bahçesi projesi üzerinde çalışılmış, bunlardan 5’i İstanbul’da hizmete açılmıştı. İkinci 100 günlük icraat planında da 28 adet Millet Bahçesine ek olarak 19 yeni Millet Bahçesinde daha çalışma yapılacak. Böylece Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ikinci 100 gününün sonunda 28 ilde, 25 milyon metrekarelik alanda 52 ayrı millet bahçesine ilişkin çalışma yürütülmüş olacak.

 

 

Millet bahçeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde TOKİ aracılığıyla ya da belediyelere sağlanan finansman desteği ile hayata geçiriliyor. Bu kapsamda millet bahçelerinin finansmanında kullanılmak üzere 3,5 milyar TL değerinde Hazine taşınmazının TOKİ’ye devri sağlandı.

İllerin cazibe merkezleri olarak tasarlanan ve merkezi konumda bulunan büyük alanlar, sosyal hayatın canlı kalmasına sağlayacak, şehirlere nefes aldıran mekanların inşa edileceği Millet Bahçelerine ayrılıyor. Bu yaklaşımın son örneği Antalya’da sergilendi.

 

 

YENİ İMAR PLANINDAN VAZGEÇİLDİ

TOKİ tarafından Emlak Konut GYO’ya satışı gerçekleştirilen Muratpaşa ilçesindeki merkezi konumda yer alan 40 bin metrekare büyüklüğündeki alanın turizm ve ticaret kullanımıyla projelendirilmesinden vazgeçildi. Daha önce mahkeme tarafından açılan dava sonucu imar planı iptal edilen alanda mahkemenin iptal kararına uygun şekilde plan değişikliği imkanı varken bu yol tercih edilmedi ve hasılat paylaşım sözleşmesi iptal edilerek, ‘Her ile bir millet bahçesi yapılması’ hedefi doğrultusunda taşınmazın Millet Bahçesi yapılması kararlaştırıldı.

Geçtiğimiz hafta Antalya’yı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan karar gereği söz konusu alanın Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne mülkiyet tahsisi gerçekleştirildikten sonra Millet bahçesi için çalışmalar başlayacak.  Yapımı da Antalya Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilecek bahçe Antalya’nın üçüncü millet bahçesi olacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • cevdet 5 yıl önce Şikayet Et
    Deprem için konutlar yenilenmeli özellikle istanbulda kanal istanbul a yapılacak konutlara toki emlak konut kiptaş hepsi birlikte bir seferberlik ilan edilmeli merkezdeki konutlar yıkılarak yoğunluk azaltılmalı park bahçe özellikle otopark lar yapılmalı yollar genişletilmeli
    Cevapla
  • Sesleniş 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynı hizmetler Trabzonada verilmeli .İşleyiş çok yavaş
    Cevapla
  • ahed 5 yıl önce Şikayet Et
    her yere yapılsın
    Cevapla
  • M.Karakoç 5 yıl önce Şikayet Et
    amerakan parklar, bence bize özgü değil
    Cevapla
  • millet 5 yıl önce Şikayet Et
    koruluk gibi bol ağaçlı , piknik yasağı olan büyük parklar konyaya da yapılsın
    Cevapla