Ev kredisi çekenler dikkat! Yargıtay'dan önemli karar

İstanbul’da yaşayan bir vatandaş ev kredisi aldı. Kredi borcu devam ederken hayatını kaybetti. Hayat sigortasının süresi ise dolmuştu. Aile, kalan borç ile ilgili hukuk mücadelesi başlattı. Davanın sonucu ise tüm kredi kullananları ilgilendiriyor

Ev kredisi çekenler dikkat! Yargıtay'dan önemli karar
Ev kredisi çekenler dikkat! Yargıtay'dan önemli karar
GİRİŞ 30.01.2019 07:57 GÜNCELLEME 30.01.2019 07:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Habertürk'te yer alan habere göre; ev alma hayali kuran vatandaş, bankadan 10 yıl vadeli kredi çekerek ev satın aldı. Ödemenin 3’üncü yılında hayatını kaybetti. Borç ise ailesine kaldı. 

BANKADAN VE SİGORTA ŞİRKETİNDEN OLUMSUZ CEVAP 

Aile borcun ödenmesi için banka ve sigorta şirketine başvurdu. Ancak olumsuz yanıt aldı. Kredi kullanırken yaptırılan hayat sigortası 9 ay önce bitmiş ve poliçe yenilenmemişti. Banka, sigorta şirketinin ödeme yapmadığını ileri sürdü. Sigorta şirketi ise şartnameye göre 6 aylık sürenin geçtiğini ve yenileme yapılamayacağını savundu. Aile mahkeme başvurdu.

MAHKEME DAVAYI REDDETTİ 

Tüketici Mahkemesi, banka ve sigorta şirketinin haklı olduğunu belirterek davayı reddetti. Aile, Yargıtay’a başvurdu. 

YARGITAY KARARI BOZDU 

Yargıtay, ihtiyati sigortalarda kredi süresi içinde yenileme zorunluluğunun kredi kullanana, yenilemeye dair bilgilendirme yapma sorumluluğunun ise kredi kuruluşuna ait olduğunu belirtti. Olayda tarafların ortak kusurlu oldukları ve kusur oranlarının belirlenerek karar verilmesine hükmetti. 

BANKA YÜZDE 40 KUSURLU 

Dava yeniden görüldü. Bilirkişi raporuna göre, banka yüzde 40 kusurlu bulundu. Mahkeme, bankayı 9 bin 758 TL tazminata mahkum etti. Kararda, avukatın güncelleme yaptığı yeni tazminat miktarı ile ilgili olarak ayrı bir dava açabileceği de belirtildi. Aile, tekrar dava açmaya hazırlanıyor.

 

 

YORUMLAR 11
  • yorgun 5 yıl önce Şikayet Et
    türkiyedeki bütün bankalar aynı gariban ve yoksullar bankadan kredi alırken bankacıya hiçbirşey sormuyor neden dersen aman bir olumsuzluk çıkarda kredi alamam diye korkuyor bankacıda bunu bidiği için bazı söylenmesi gereken şeyleri vatandaşa söylemiyor bu bankacı vatandaşa haber verseydi vatandaş yorganını satar o sigortayı yenilerdi %97 banka suçlu yaradan sorsun.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Ölen Mükellefin Kalan Borcunun silinmesi lazım.
    Cevapla
  • saalih 5 yıl önce Şikayet Et
    faiz haramdır
    Cevapla
  • cemo 5 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar haksız hayat sigortası kredi içinde Ödenmeli sigorta ödemesi aksaklığından yararlanıp tüketiciler aldatılıyor sigorta Ödeme borcunu faizi ile talep edebilir Tazminat üstüne yatamaz.
    Cevapla
  • sato 5 yıl önce Şikayet Et
    bende kredi kullandim 10 yillik ve 3. yilinda krediyi kullanirken hayat sigorta parasini 10 yillik pesin aldi ve her ya boldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle