İstanbul trafiğine kesin çözüm! Yıldırım açıkladı

AK Parti’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, trafik soruna kökten çözüm üretecek projesini anlattı. Yıldırım, “Sarıyer ile Büyükçekmece arasında 100 km'lik tünel ağı kurulacak. Avrupa Yakası’ndaki sıkışıklık ardışık tünellerle çözülecek" dedi.

İstanbul trafiğine kesin çözüm! Yıldırım açıkladı
İstanbul trafiğine kesin çözüm! Yıldırım açıkladı
GİRİŞ 06.03.2019 11:27 GÜNCELLEME 06.03.2019 11:27
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Avrupa Yakası’ndaki karayolu ulaşımını D-100 ve TEM’e mahkum olmaktan kurtaracak projenin detaylarını anlattı. Yıldırım “Türkiye’de yaptık İstanbul’da da yaparız, eğer seçilirsek her alanda İstanbul’u gelecek yüzyıla hazırlayacak projeleri “Yıldırım hızıyla” hayata geçirmeye hazırız” diyerek şunları kaydetti: 

 

 

“Sarıyer ile Büyükçekmece arasında 100 kilometreyi aşan tünel ağı kurulacak. Beylikdüzü TÜYAP’tan Sarıyer’e oradan da Kuzey Marmara Otoyolu’na uzanacak ardışık tüneller ile trafiğin tıkandığı noktalar By-Pass edilecek"

TÜNELLERLE BAĞLANACAK

 

Yeni tüneller,  bağlantı yolları, viyadükler ve köprülerle birbirine bağlanacak. Mevcut tünellerin de sisteme dahil olmasıyla yaklaşık 100 kilometrelik yeni bir güzergah ortaya çıkacak. Avrupa Yakası’ndaki karayolu ulaşım ezberlerini kökten değiştirebilecek kapasitedeki “Tünel Ulaşım Sistemi” sayesinde Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler, Bağcılar, Güngören, Esenler, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Eyüp Sultan, Kağıthane, Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş ve Sarıyer İlçeleri arasında kesintisiz ulaşım imkanı sağlanacak. 

İŞTE İSTANBUL'UN YENİ TÜNEL HARİTASI

Tüyap-Haramidere Tüneli: 12 Km. 

Esenyurt-Avcılar Tüneli: 2 Km. 

Avcılar-Halkalı Köprüsü: 2 Km. 

Avcılar-Küçükçekmece: 2 Km. 

Küçükçekmece-Bahçelievler Tüneli: 6 Km. 

Bahçelievler-Bağcılar Tüneli: 5,5 Km. 

Bağcılar-Esenler-Bayrampaşa Tüneli: 5 Km. 

Bayrampaşa-Esenler-Güngören Tüneli: 6 Km. 

G.osmanpaşa-Eyüpsultan-Bayrampaşa Tüneli: 6 Km. 

G.osmanpaşa-Kağıthane Tüneli: 6 Km. 

Kağıthane-Piyalepaşa-Dolmabahçe Tüneli: 4 Km. 

Dolmabahçe-Levazım Tüneli: 8 Km. 

Levazım-Armutlu Tüneli: 7 Km. 

Armutlu-Cendere Yolu Tüneli: 5 Km. 

Cendere Yolu-Ayazağa Tüneli: 2 Km. 

Ayazağa-Çayırbaşı Tüneli: 5 Km. 

Çayırbaşı-Sarıyer Tüneli: 2 Km. 

Sarıyer-Kilyos Tüneli: 14 Km.  

TEKNOLOJİNİN KALBİ PENDİK'TE ATACAK

Binali Yıldırım Pendik’te kurulacak Teknoloji Geliştirme Bölgesiyle Türkiye’ye endüstriyel AR-GE çalışmalarında sınıf atlatmayı amaçlıyor. Projenin detaylarını anlatan Yıldırım şunları kaydetti: “Pendik’te bin 500 dönümlük İBB mülkiyetindeki arsalar üzerine Teknoloji Geliştirme Merkezi kuracağız. Teknolojinin önde gelen firmaları burada belediyenin sağlayacağı kaynaklarla AR-GE bütçelerini arsa ve inşaata harcamadan ürün geliştirme imkânına kavuşacaklar. Bu bölgede sanayi tesisleri, başarılı dünya örneklerinde olduğu gibi girdi-çıktı-atık ve yan mamul verilerine göre ilişkilendirilerek konumlandırılacak. Bunun başarılı bir örneği Singapur’da Jurong adasında uygulanıyor. Bu teknoloji geliştirme merkeziyle doğrudan 20 bin, dolaylı olarak da 30 bin istihdam sağlanacak.”  

"TAVŞANTEPE'YE 12 DAKİKADA GİDECEKSİNİZ"

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Tuzla'da çeşitli temaslarda bulundu. Vatandaşlara yeni metro müjdesi veren Yıldırım, ”Tavşantepe’den metro Tuzla’ya gelecek. Tuzla da metroyla tanışmış olacak, hayırlı uğurlu olsun. Böylece Pendik Tavşantepe’ye 12 dakikada gideceksiniz” dedi.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 18
  • verza 5 yıl önce Şikayet Et
    20 yıldır AKP orada şimdi mi seçim zamanı geldi akıllarına
    Cevapla
  • emekli 5 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru teşhis,büyük çekmeceden girip k.çekmeceyeden çıkmak 20 dk. ka,şimdi ise1-2 saat arası değişiyor,acilen bekliyoruz,oyumuz size helaldir.
    Cevapla
  • asalet 5 yıl önce Şikayet Et
    proje konusuyor ...yerli görünen yabancılar .dinleyin . her seyiniz tutsa kanınız tutmuyor
    Cevapla
  • Stanbul 5 yıl önce Şikayet Et
    Hava yolu yokmu havadan gitsin yollar zaten teknoloji ilerde öyle yapacak sonra yine yıkılacak şeyler yapmayın ucan araba yapın bari
    Cevapla
  • Halim 5 yıl önce Şikayet Et
    Otopark sorunuda önemli Ana caddelerin altına otopark yapıp.Ana caddelere park yasaklanmalı.Ana caddelerde park yapıldığı için caddeler tekgidiş tek geliş oldu.Kullanılan yol sayısı azaldı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle