Binlerce memura müjde! Ucuz konut sahibi olacaklar

Binlerce memura müjdeli haber geldi. Vali açıkladı, öğretmen ve polisler Gaziantep’te kira öder gibi ucuz konut sahibi olacak.

Binlerce memura müjde! Ucuz konut sahibi olacaklar
Binlerce memura müjde! Ucuz konut sahibi olacaklar
GİRİŞ 09.03.2019 14:05 GÜNCELLEME 09.03.2019 14:05

Binlerce memura güzel haber. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve  Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) iş birliğinde  hayata geçirilecek "Güney Şehir" projesi sayesinde öğretmenlerin kira öder gibi  ev sahibi olabileceği bildirildi. Vali Davut Gül, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen  proje bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, kentte yeni kurulacak Güney  Şehir'de, Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından uygulanacak projeyle  öğretmenlerin kira öder gibi ev sahibi olabileceklerini söyledi. Gül, kamu görevlilerinin destek olmadan ev sahibi olmasının zor  olduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in polisler ve  öğretmenlerin ev sahibi olmasını istediğini kaydetti.

 "Kamu görevlisiyiz, bu şartlarda ev sahibi olmanın zorluğunu hepimiz  çok iyi biliyoruz." diyen Gül, "Dolayısıyla burada Büyükşehir Belediye'mizin  kendi imkanlarını ortaya koyması, TOKİ'nin bu anlamda böyle bir projeyi  uygulayacak olması Gaziantep açısından bir şans." ifadesini kullandı.


Vali Gül, projenin imkanlarına değinerek, "Altyapıyı belediyenin  yapması en az yüzde 20'lik indirim sağlayacak. Arazinin hazineden TOKİ'ye  geçmesiyle yüzde 20'lik indirim de oradan sağlanacak. TOKİ'nin kar amacı  gütmemesi en az bir o kadar da avantaj sağlayacak. Sizlerin kira öder gibi ev  sahibi olmanızın önü açılıyor. Bu projelere girenler pişman olmayacak. Ekonomik  anlamda da bir pişmanlık görmeyeceksiniz." diye konuştu.

"Çevreye uyumlu, akıllı ve değer katan şehir"

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de öğretmenlere proje hakkında  bilgi verdi.Her şeyin başının planlama olduğunu belirten Şahin, projenin imar  düzenlemesinin Büyükşehir Belediyesi Meclisince onaylandığını söyledi. Şahin, öğretmenlerin sorununu kendi sorunu olarak gördüğünü ifade  ederek, şöyle konuştu: "Geçmişin hatalarından ders çıkarıp, gelecekte bu hataların  tekrarlanmaması için çalışma yaptık. Bu çalışma kapsamında yeni bir alışveriş  merkezi, yeni bir yeşil alan, yeni bir organize sanayi bölgesi nerede kurulacak,  hepsini belirledik. Artık nerede bir üretim merkezi varsa orada yaşam merkezi  olması gerektiğini gösteren bir şehircilik anlayışı olacak. Cumhurbaşkanımız,  manifestoda 'çevreyle uyumlu, akıllı ve değer katan şehir' fikrini vurguladı.  İşte biz de tam bunu yapıyoruz. Bu şehir ülkeye değer katan bir şehir ama kendi  içinde de değerler üretmesi lazım."

Yeni kurulacak şehirde öğretmenlerin de bu imkanlardan faydalanması  gerektiğine dikkati çeken Şahin, üzerlerine düşen görev neyse, öğretmenlerin  hizmetinizde olduklarını söyledi. Şahin, "Başkanım bu imkanlardan istifade etmek istiyoruz.' derseniz  hızlı bir şekilde talebi toplayıp TOKİ Başkanımıza gideceğiz. Çevre ve Şehircilik  Bakanımıza, Valimiz ile gidip 'Bizim öğretmenlerimizin şu kadar talebi var.'  diyeceğiz. Bu yüzden sizlerin taleplerini görmek istiyoruz. Bu nedenle  buradayız." dedi.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL