Erdoğan'dan yeni Zelanda tepkisi: Faturayı bana kesemezsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun açılışında yaptığı konuşmada CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi. Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yeni Zelanda ile ilgili açıklamalarını hatırlatarak "Müslümansan terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu nasıl söylersin? İslam dünyası kendisine bir bakmalı diyor. Bir Müslüman bunu Müslümanlara nasıl yakıştırır?" dedi.

GİRİŞ 16.03.2019 16:33 GÜNCELLEME 16.03.2019 16:52
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kınalı-Odayeri kesimi Çatalca-Yassıören hattı ile Habibler-Başakşehir kavşakları güzergahı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı tören ile hizmete açıldı. Projenin hizmete alınmasıyla birlikte Mahmutbey kavşağındaki trafik yoğunluğu azalacak, Çatalca-Kurtköy arasındaki yolculuk da 50 dakikaya kadar inecek. Erdoğan törendeki konuşmasında Millet İttifakının Ankara adayı Mansur Yavaş ile ilgili çok sert sözler kullanarak "Ankara’da yine yolsuzluklar içinde olan bir aday bulmuşlar. Adamda her türlü yolsuzluk var. Buyrun ve bir senet... Hesabını veremiyor şu anda. Hadi ver hesabını. Bay Kemal bu; afedersin karşılıksız senediyle ortada dolaştığını sen izah et. Niye? Hepsi ortalıktan kaçıyorlar. Şimdi arkadaşlarımız da onları kovalıyor." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yeni Zelanda ile ilgili açıklamalarını hatırlatan Erdoğan, "Yeni Zelenda’da yaşananları gördünüz. Avusturyalı senatör bu ifadeleri kullanabilir. Bay Kemal eğer sen bir Müslümansan terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu nasıl söylersin ya" diyerek tepki gösterdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Yol medeniyettir. Yolu olmayan medeniyetten bahsetmesin. Su medeniyettir, suyu olmayan medeniyetten bahsetmesin. AK Parti demek hizmet demektir. Çatalca’dan İstanbul Havalimanı’na 13 dakikada ulaşabileceksiniz. Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz. Biz bu millete sevdalıyız, yapmamız gereken işler var bunları yapacağız.

BU YIL İÇİNDE HİZMETE SUNULACAK

Bugün Çatalca 75 bine yaklaşan nüfusuyla önemli bir kültürdür. Açılışın yaptığımız otoyolla Çatalca İstanbul'un merkezine her gün biraz daha yaklaşmaktadır. Çatalca çevreyolunu da bu yıl sizlerin hizmetine sunacağız. İlçemizin turizmini geliştirmek için bu bölgede her türlü doğa sporunu teşvik edecek düzenlemeler yapacağız. Artık ilçe merkezinin içinde kalan küçük sanayi sitesini kaldırıp, daha geniş bir alanda modern bir sanayi tesisi kuracağız. Çatalca'yı geleceğe taşıyacak tüm projelerimiz hazır. İlçemizi şaha kaldıracağız. 

MANSUR YAVAŞ AÇIKLAMASI: ŞİMDİ KAÇIYORLAR

İstanbul'a getirdiğimiz hizmetleri anlatsam günler yetmez. Projeler hazır. Ben zaten İstanbul'u çok işi biliyorum. İstanbul'u o CHP zihniyetinden, çöp dağlarından, susuzluktan kurtardık. CHP çöp, çukur, çamur demektir. Yolsuzluk, yokluk, yasaklar demektir. Şimdi Ankara'da yolsuzluklar içinde bulunun aday bulmuşlar. Adamda her türlü yolsuzluk var. Hesabını veremiyor şu anda. Bay Kemal çık adayının karşılıksız senetle dolaştığını sen izah et. Şimdi kaçıyorlar, arkadaşlarımız da onları kovalıyor. 

BİZ YARADILANI YARADANDAN ÖTÜRÜ SEVDİK

Soruyorum size biz bugüne kadar İstanbul'a ve Türkiye'ye eser kazandırmaktan bir şey yaptık mı? Kimin inancına karıştık? Kimin giyimine kuşamına karıştık? Hak ve özgürlük açılımlarını biz hayata geçirdik. Kim varsa bu ülkede biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Türkiye'yi 17 yılda kat be kat biz büyüttük. Biz zenginleştirdik. Bizim amacımız ülkemizin kazanımlarını daha ileriye taşımak. İstikrar ve güven iklimini tekrar tesis ederek 2023 hedeflerine ulaşacağız. İstanbul her mücadelemde yanımda oldu. 

FATURAYI BANA KESEMEZSİN

Yeni Zelenda’da yaşananları gördünüz. Avusturyalı senatör bu ifadeleri kullanabilir. Bay Kemal eğer sen bir Müslümansan terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu nasıl söylersin ya… Bakın size ekranda kendisini bizzat izlettim. Adamın söylediği ortada bir Müslüman kendisi için nasıl böyle bir şey söyler? Cuma namazında olan benim Müslüman kardeşlerime İslam düşmanı bir namussuz bu… Sen bunun üzerine bir şeyler söyle… Bana burada sen fatura kesemezsin. Senin vatanseverlik diye bir şeyin yok. Sen bu ülkede teröristlerle berabersin. Kim var senin kolunda HDP, İYİ Parti bir maalesef Saadet Partisi var… Dörtlü bir çete… Bunlara sandıklarda bir Osmanlı tokadı atmaya var mıyız?"

FATURASI AĞIR OLUR

Siz devlete darbe yaptınız 16 saatte işinizi bitirdik ya! Bir telefon mesajıyla on binler yüz binler meydanlara döküldü. Şimdi hesap veriyorlar. Daha çok hesap verecekler. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Benim milletimin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yok.  Gezicidir bu Bay Kemal ayrıca... İstiklal Caddesi'ndeki bütün dükkanları yakıp yıktılar. Daha oradan tanırız biz bunları... Bunlara asla nefes aldırmayacağız. Bu milletin değerleriyle oynamayın. Faturası ağır olur. Biz sizin geçmişinizi iyi biliyoruz. 

İSTANBUL HAVALİMANI'NA ULAŞIM KISALACAK

Çatalca'dan İstanbul Havalimanı'na 26 kilometrelik otoyolla 13  dakikada ulaşılabilecek. İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki merkezi yerleşim  alanlarına da bu yolla ulaşım rahatlayacak.

Çatalca'dan, İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki Kurtköy ve civarına  özellikle trafiğin yoğun olduğu zamanlarda 2-3 saate varan seyahat süresi, Kuzey  Marmara Otoyolu ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü kullanılarak yaklaşık 110  kilometreye inecek ve yolculuk 50 dakikada gerçekleştirilebilecek.

Projenin 7. kesiminin başlangıcını oluşturan ve yatırım tutarı  yaklaşık 15 milyon dolar olan Habibler-Başakşehir kavşakları hattında 1,1  kilometre uzunluğundaki otoyol kesiminin trafiğe açılmasıyla Sultangazi ve  Gaziosmanpaşa ilçelerinden otoyolun 2016'da trafiğe açılan Odayeri-Paşaköy  kesimine ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne doğrudan erişim imkanı sağlanacak.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kınalı-Odayeri Kesimi Projesi kapsamında  bugüne kadar 1,2 milyar dolar yatırım yapıldı.

YORUMLAR 10
  • kul 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın başkanım Kılıçdaroğlu nun müslüman olduğuna inanıyormusunuz.bunlara fırsat vermememiz lazım
    Cevapla
  • C.Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Zelanda saldırısını İslam Dünyasına kesen Kılıçdaroğlu İslam düşmanıdır.Nokta
    Cevapla
  • zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    çamilerimize polis ve ya bekçi tayin etmeliyiz saygılarımla
    Cevapla
  • dobra 5 yıl önce Şikayet Et
    CHP li yöneticiler ister yolsuzluk yapsınlar ister teröre destek versinler ister devletlerini yurt dışında düşmanlarımıza şikayet etsinler ister pkk ile seçime girsinler taban adeta üç maymunu oynarcasına oyunu vermektedir. Doğrusu çok yazık.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen malesef körü körüne oy veriyorlar
    Cevapla
  • özgür 5 yıl önce Şikayet Et
    İşte tuzak kurmaya çalışanların yerli taşeronları belli, yani dış mihraklar bir tuzak kuracaksa illada yerli taşeronlar ile yapacaktır, haliyle yerli taşeronların ne yaptıklarını iyi bilmek icab eder. Zaten CHP kurulduğu günden beri bu görevi üstlenmiştir ve asla hükümet olup halka hizmet etme gayesi gütmemiştir, bu amaçla genel merkeze gelenleri de tekme tokat ile dışarı atmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle