'İmar barışı' ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan duyurdu...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum "İmar barışında 15 Haziran'da sürenin doluyor, süre uzatımı söz konusu değil" dedi.

GİRİŞ 13.06.2019 11:36 GÜNCELLEME 13.06.2019 12:35
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

İmar Barışında ödeme süresi 30 Haziran'da tamamlanıyor. Vatandaşlarımızın o güne kadar başvurularını tamamlaması gerekiyor. Kaçak yapılara izin vermeyeceğiz,. İmar Barışı'nda yatırılan bedel 19 milyar 300 milyon lira. Bunun ikinci aşamaları var. Kat mülkiyetine geçecekler. Sürede uzatma olmayacak. Vatandaşımızın bu süreçten faydalanması gerekiyor. Vatandaşımız 30 Haziran'a kadar başvuru yapsın

En son Rize Fırtına vadisinde 21 adet kaçak bina tespiti yapıldı ve yıkımı gerçekleştiriliyor. Değişik illerde 2 binin üzerinde kaçak yapı tespit ettik. Tebligatları yapılıyor. 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılmış yapılara ilişkin kararlı duruşumuzu tüm illerimizde sergileyeceğiz. 

YORUMLAR 19
  • Sade vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulda bir apartman dairem var ve hisseli. İmar barışına başvurduk ancak ödenecek para ciddi bir tutarda. Bu zor ortamda bu parayı toparlayabilmek çok güç. Yetkililerden ricam 3 ay daha uzatılması veya taksit imkanıdır. Saygılarımla
    Cevapla
  • ÜÇ HİİLAL. 4 yıl önce Şikayet Et
    İSTANBUL VE DEĞİŞİK İLLERDE. SAYIN BAKAN KOOPERATİFLER VAR.KOOPERATİF YÖNETİMİ İMAR BARIŞINA MÜRACAAT ETMEDİ.TEK BAŞINA KOOPERATİF ÜYESİNİN MÜRAACATIDA KABUL OLMADI.Şimdi onbinlerce insanın hakkı yokmu sayılacak.Devletin arazisine gecekondu yapan vatandaş da kooperatif üyesi olanlar vatandaş değil mi? Bu mu adalet anlayışın?Mesela: İSTANBUL/ ÜMRANİYE; ÜSKÜDARLILAR,PAŞABAHÇA,BİSAN,ELMALI KENT SİTELERİ ne olacak? Emlak barışı konusunda vatandaşlara hiç sordunuz mu nedir sıkıntınız? Ankaradan karar vermek kolay, gelinde ÜMRANİYE ve daha nice çözüm bekleyen insanların derdini sorun.
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan 20 ay taksit yapılsa olmazmı.
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 4 yıl önce Şikayet Et
    Yıllar önce resmi planlı evime gelen görevli ile tartıştığım için oturma ruhsatı alamadım. İmar Barışından yararlanmak için başvuru yapıp Yapı Kullanma İzin Belgesini de aldım. Ancak benden 30 yıl önce bitişik nizamda yapılmış eve 30 cm tecavüzde bulunduğum gerekçesi ile aldığım belge bir işe yaramadı. Komşunun bana tecavüz miktarını satış yapmasıyla sorun çözülecek ama adam günahını bile satmaz. Benim durumumda onbinlerce kişi var. Yasaya bu tür küçük sorunları da çözecek madde eklenmeliydi.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    demek ki kesin uzayacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle