Ev sahiplerine uyarı geldi! E-devlet'e girip mutlaka yapın

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı "Vatandaşlarımız taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden anında haberdar olmak için e-Devlette 'Tapu Telefon Bilgileri Beyan' kısmından cep telefonu numarasını kaydetmeli" dedi.

Ev sahiplerine uyarı geldi! E-devlet'e girip mutlaka yapın
Ev sahiplerine uyarı geldi! E-devlet'e girip mutlaka yapın
GİRİŞ 30.06.2019 17:16 GÜNCELLEME 30.06.2019 17:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, vatandaşların taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden anında haberdar olmaları için e-Devlette "Tapu Telefon Bilgileri Beyan" kısmına numaralarını kaydetmesi gerektiğini, böylece yapılan işlem bilgileri dışındaysa cep telefonlarına otomatik gönderilecek SMS sayesinde hemen ilgili tapu müdürlüğüyle irtibata geçebileceklerini bildirdi.

Adlı, Türkiye'nin en önemli kamu ağı e-Devlette, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün birçok uygulamasına tek tuşla erişmenin mümkün hale geldiğini belirtti. 
Vatandaşın "turkiye.gov.tr" web adresinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü linkine tıkladığında karşısına birçok seçenek çıktığını ifade eden Adlı, bu kapsamda "e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler" başlığında Tapu Bilgileri Sorgulama, Tapu ve Kadastro Harç ve Döner Sermaye Sorgulama, Elektronik Belge Yönetim Sistemi Belge Doğrulama, Tapu Taşınmaz Beyan, Tapu Telefon Bilgileri Beyanı, "Kimlik Doğrulama Hizmetleri" başlığında, Satış İşlemi Başvurusu, Tapu Kayıt Belgesi, Tusaga-Aktif Sistemi Kullanıcı İşlemleri, Web Tapu İşlemleri, "Kuruma Ait İnternet Sitesi Üzerinden Sunulan Hizmetler" başlığında ise Satış İşlemi Başvurusu ve Tapu Kayıt Belgesi seçeneklerinin çıktığını anlattı. 

"UYGULAMA, TAPUDA İŞLEM GÜVENLİĞİNİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTIRDI"

Adlı, sunulan hizmetlerin en önemlilerinden birinin de taşınmazlar üzerinde başlatılan işlemlerden bilgilendirilmek için hazırlanmış "Tapu Telefon Bilgileri Beyan" seçeneği olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: 

"Vatandaşlarımız taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden haberdar olmak için e-Devlette 'Tapu Telefon Bilgileri Beyan' kısmından cep telefonu numarasını kaydetmeli. Bu uygulama ile kişinin adına kayıtlı taşınmazlar ile ilgili herhangi bir işlem başlatıldığında kişiye kısa mesaj (SMS) yolu ile bilgi veriliyor. Cep telefonlarına 'Adınızda kayıtlı taşınmaz üzerinde Tapu Müdürlüğünde ... sıra no ile işlem yapılmaktadır' şeklinde otomatik SMS  gönderiliyor. İşlem kişinin bilgisi ve isteği dışında ise kişi hemen ilgili tapu müdürlüğü ile irtibata geçerek duruma müdahale edebiliyor. Bu uygulama tapuda işlem güvenliğini önemli ölçüde artırdı." 

Adlı, vatandaşın her konuda olduğu gibi taşınmazların alım ve satımı konusunda da bilgilendirmesinin öncelikle onların yararına olduğunun altını çizdi. 

 

 

YORUMLAR 7
  • abdullah 23 4 yıl önce Şikayet Et
    bence bu dolandırıcıları assak daha kolay bir çözüm olur.kapını kilitle,alarmı kur ,hesapları kontrol et,telefon dolandırıcılarına dikkat et,oto dolandırıcılarına dikkat et gına geldi artık.bu asalakların topluma hiç bir faydası olmaz bir çürük elma bir kasa elmayı bozar.asın gitsin bu alçakları toplum temizlensin ama ancak temiz insanlar temiz toplum ister diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Adlt 4 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dşındaki Türk vatandaşlarımız içşn nasıl bir uygulama düşünğyordunuz bu işleri yaparken yurtdışı vatandaşlarınıda düşünmek zorundasınız ben yurt dışı numaramı ekliyemiyor bu nasıl olacak biraz geniş düşünmek lazım uygulamalar çok güzel ama eksiklikler var tüm kamu kurum ve kuruluş kanunlarında
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet zeki adlı vatandaş lar bu işlemi yapacak ülkede Mehmet zeki adlı ammada çok vatandaş varmış ki karışmasın diye tlf kaydetsinler
    Cevapla
  • İzmitli 4 yıl önce Şikayet Et
    :) Mehmet Zeki Adlı Tapu ve kadastro genel müdürü. Ve genel açıklamalar yapmış. Haberi nereniz ile okuyorsunuz siz. Gülmekten ensem ağrıdı.:)))))
    Cevapla
  • Bahar 4 yıl önce Şikayet Et
    Hasan bey haberi hızlıca mı okudunuz Tapu ve kadastro genel müdürünün adı Mehmet Zeki ADLI
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Benimde tanıdık Mehmet zeki adlı 3-4 arkadaş var bunların tapu ları karışmasın Tlf no larını kaydetsinler:))) Mehmet zeki adlı vatandaşlara duyurulur
    Cevapla
  • Sabri 4 yıl önce Şikayet Et
    Tapu dairesinde bu bilgiler var zati. Entegre etselerya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle