Salda Millet Bahçesi ihaleye çıkıyor

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki turkuaz suyu ve beyaz sahiliyle Türkiye'nin Maldivleri olarak adlandırılan Salda Gölü'nün kenarında yapılacak olan Millet Bahçesi'nin ihalesi 31 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Salda Millet Bahçesi ihaleye çıkıyor
Salda Millet Bahçesi ihaleye çıkıyor
GİRİŞ 28.07.2019 17:16 GÜNCELLEME 28.07.2019 17:16
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19'uncu maddesine göre açık ihale usulüne göre yapılacak Salda Gölü Millet Bahçesi ve Millet Bahçesi'ne ait sosyal donatılar inşaatıyla altyapı ve çevre düzenlemesi işinin ihalesi 31 Temmuz Çarşamba günü TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek. İşin yapım süresi yer tesliminden itibaren 360 takvim günü olarak belirlendi.



BAKAN KURUM AÇIKLAMIŞTI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum şubat ayında ziyaret ettiği Salda Gölü'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, şu ifadeler kaydedildi:

"Salda Gölü masmavi turkuaz suyuyla, bembeyaz kumsalıyla dünyada eşine nadir rastlanan bir bölge. Biz burayı Cumhurbaşkanlığımızın açıkladığı manifesto çerçevesinde çevreyi korumak adına, şehirlerimizi korumak adına özel çevre koruma bölgesi ilan edeceğiz. Bu ilan çerçevesinde, bulunduğumuz yaklaşık 300 bin metrekarelik alanda Salda Millet Bahçesi yapacağız. Bu da bir ilk olacak. Millet Bahçesi Projesi çerçevesinde buraya gelen turistlerimiz, yapacağımız otoparkta araçlarını park edecek. Geliş gidiş yollarını daha iyi şartlar altında yapmak suretiyle bu bölgeye gelen vatandaşımızın bungalov evlerde, kafeteryalarda dinlenmesi, yürüyüş yollarında, gezinti alanlarında gezmesini sağlayacak birçok proje ve düzenlemeyi de bu proje kapsamında yapmış olacağız."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • xxlxx 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah için sahile sıfır olmasın. Taş bina yerine konteynerlar yada ahşap olsun
    Cevapla
  • ahmet yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Bırakalım doğal kalsın orası bu haliyle güzel her yere el atmak gerekmiyor uzungöle benzetilecekse hele el bile değilmesin
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Başka ülkeler turist gelsin diye 2000metrelik dağlara yollar, merdivenler, köprüler yapıyor. Milyarlarca dolar harcayıp turist çekecek inşaatlar yapıyor. Biz var olan güzelliklerden para kazanmak yerine bırakalım öyla kalsın derdindeyiz. Uzungöl doğal kalsın diye bırakıldığı için o hale geldi
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğayı koruyalım.Bırakın doğal kalsın.
    Cevapla
  • Çerkes 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapsanız olmaz mı. burakın doğal kalsın.
    Cevapla
  • BABÜRLÜ OSMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    bahçelerden önce şehir planlaması istiyoruz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle