Bakan Kurum'dan Salda Gölü açıklaması: Koruma bölgesi ilan edildi

Sakarya'da açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Salda Gölü'ne yapılan millet bahçesi için ihale sürecinin başladığını belirterek, özellikle sosyal medyada yaşanan tartışmalara ilişkin ise, 295 kilometrekarelik alanın özel çevre koruma bölgesi ilan edildiğini ve bu alanda hiçbir yapılaşmanın ve günlük konaklamanın kesinlikle mümkün olmayacağını ifade etti.

GİRİŞ 02.08.2019 14:06 GÜNCELLEME 02.08.2019 15:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları;

Salda Gölü'ne yapılacak millet bahçesinin ihale sürecini başlattık. Burada önceliğimiz doğa ve çevre olacak.

Burdur'a 6 ay önce yaptığımız ziyarette vatandaşlarımızın alana ilişkin şikayetlerini işittik. Çöplerin buralarda adeta dağ oluşturduğunu dinledik. Burada araçlar kıyıya kadar gelip buradaki doğaya zarar verilip gelenlerin de buraların gezilmesini engelliyordu.

Valiliğimize verdiğimiz talimat ile kıyılara ağaç bariyerler koyduk ve alana araç parkını engelledik.

295 kilometrekarelik alanı özel çevre koruma bölgesi ilan ettik. Bu alanda hiçbir şekilde yapılaşmaya izin vermeyeceğiz.

Bu bölgede kaçak yapılar vardı, bunların hepsini kaldırdık. Biz sadece vatandaşların geldiğinde günlük ihtiyaçlarını giderebilecekleri alanlar yapacağız. Duş, tuvalet, soyunma kabinleri ve mescit gibi. Hiç bir şekilde günlük konaklamaya müsaade edilmeyecek.

 

 

YORUMLAR 1
  • nurhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Gezi benzeri eylem planlanıyor olabilir. Yok Kaz Dagları yok Salda Gölü bahaneleri üretiliyor. Sosyal medyaya dikkat etmeli
    Cevapla