Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında altyapı çalışması

Çalışma sebebiyle Atatürk Caddesi ile Yavuz Selim Köprüsü Kavşağı, pazartesi gününden itibaren 30 gün süreyle trafiğe kapatılacak.

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında altyapı çalışması
Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında altyapı çalışması
GİRİŞ 26.08.2019 09:35 GÜNCELLEME 26.08.2019 17:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Eminönü-Alibeyköy Tramvay altyapı deplase (taşıma) çalışması sebebiyle Atatürk Caddesi ile Yavuz Selim Köprüsü Kavşağı pazartesi gününden itibaren 30 gün süreyle trafiğe kapatılacak.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı için altyapı deplasesi kapsamında Atatürk Caddesi-Yavuz Selim Köprüsü Kavşağı'nın yarından itibaren 30 gün süreyle trafiğe kapatılacağını, alternatif güzergahlardan ise trafiğin aksamadan işleyeceğini duyurdu.

Yapımı hız kazandığı belirtilen Eminönü - Alibeyköy Tramvay Hattı'nın altyapı deplasesi Alibeyköy'de İSKİ ve İGDAŞ tarafından yapılacak. Bölgede trafiğin, Kıryokuşu Sokak, Nihan Sokak ve Ceylan Sokak üzerinden çift yönlü olarak aksamadan işleyeceği ifade edildi. Alibeyköy Atatürk Caddesi'ni transit olarak kullanacak araçların ise, alternatif olarak Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nı kullanmaları tavsiye edildi.

 

 

Raylı sistem, deniz ve lastik tekerlekli toplu ulaşım araçlarını şehrin merkezinde entegre edecek olan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2020'nin ikinci yarısında tamamlanması hedefleniyor. Eminönü Meydanı'nda Kabataş-Bağcılar Tramvayı'na entegre olarak başlayacak olan tramvay, Unkapanı, Cibali, Fener, Balat, Ayvansaray, Eyüp, Silahtarağa gibi tarihi semtlerden geçerek Alibeyköy Cep Otogarı'na ulaşacak. Tramvay tamamlandığında Feshane, Eyüp Devlet Hastanesi, Piyer Loti Tepesi ve Alibeyköy Cep Otogarı ile güzergahtaki 3 ayrı üniversiteye raylı sistemle kesintisiz toplu ulaşım sağlanacak.

Günlük 114 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak 10 kilometrelik 14 istasyonlu tramvay ile Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı arısında yolcuk süresi 35 dakikaya düşecek. Güzergah boyunca tamamen katenersiz (enerji direği) ve havai kablo kullanılmayacak. Tramvay araçları enerjisini, iki ray arasına gömülü bir sistemden alacak. 9 noktada ise diğer ulaşım araçlarına entegrasyon sağlanacak. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • anil 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğa düşmanı proje kınıyorum heyy Eyüp sultanlilar lütfen ses getirecek şekilde protesto edin ogüzelim Haliç kenarından insanlar çocuklarıyla keyif alarak gezinti yapıyorlardı sayın reis haydere gösterdiğiniz hassasiyeti buralarada gösterin Osmanlı zamanının mesire yerlerini katleden bir devlet zihniyeti Eyüp sultanlılar geç olmadan sahip çıkın
    Cevapla
  • Deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Malesef şu anda İstanbul'da inşaatı devam eden 17 tane metre ,tramvay ve funicular inşaatı var ,bunların 4 tanesi ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılıyor,değer 13 tanesi ibb tarafından yapılıyor. Hatta mahmutbey Mecidiyeköy hattı Mart ayından beri test sürüşüleri yapılıyor ki bu hat çok uzun !Üzüldüğüm şey şimdi bunların kurdelesini İmamoğlu kesecek ve o yaptı olacak !Ak partiyede kızgınlığım;kardeşim projeleri 5 senede bitecek şekilde neden yapmıyorsunuz!!!
    Cevapla
  • Yine Ben 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamda okulların açılacağı zaman
    Cevapla
  • Kasım korkmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Okulların açılmasınımı beklediniz daha çok trafik olsun diye ???
    Cevapla
  • kevser 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • yy888 4 yıl önce Şikayet Et
    imamoğlunun haberi varmı sonra benim haberim yok diyorda
    Cevapla
  • kevser 4 yıl önce Şikayet Et
    vardir niye olmasın.Okullar açilmaya doğru aklina köprü düştü.Tatilden zaman bulamadilar zaar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle