Doğu cam ısı kaybını yüzde 50 azaltıyor

Şişecam Düzcam’ın her yaşam alanının ihtiyacına yönelik çözümler üreten yalıtım camı markası “Isıcam Sistemleri”, bireysel tasarrufu toplumsal kazanca dönüştürme hedefiyle dijital bir bilinçlendirme kampanyası başlattı.

Doğu cam ısı kaybını yüzde 50 azaltıyor
Doğu cam ısı kaybını yüzde 50 azaltıyor
GİRİŞ 03.10.2019 12:05 GÜNCELLEME 03.10.2019 12:05

Şişecam Düzcam’ın her yaşam alanının ihtiyacına yönelik çözümler üreten yalıtım camı markası “Isıcam Sistemleri”, marka ajansı BCOM’un iş birliğiyle dijital bir bilinçlendirme kampanyasına başladı. Toplamda beş filmden oluşan kampanya aracılığıyla ısı kaybını yüzde 50 oranında azaltan cam sistemlerinin avantajlarını anlatan Isıcam, kampanya aracılığıyla 10 milyon sosyal medya kullanıcısına ulaşmayı hedefliyor. Kampanyanın ilk filmi şimdiden 2 milyon kişiye ulaştı.

“Camdan Cama” adlı dijital bilinçlendirme kampanyasıyla tüketicilere nitelikli camın sağladığı avantajları eğlenceli videolarla anlatan Isıcam, gençlere de enerji tasarrufu konusunda bilinç aşılamayı hedefliyor. Isıcam’ın ısı, güneş, gürültü kontrolü, emniyet ve güvenlik sağlayan yüksek nitelikli camlarının özelliklerinin anlatıldığı filmler, tüketicilere doğru cam seçiminin yakıt ve elektrik faturalarına etkisi konusunda da bilgi veriyor. Isınma maliyetlerini düşürme yolları konusunda ipuçlarının da paylaşıldığı filmlerde camların kırılmaya karşı dayanıklılığı ve emniyet özellikleri de anlatılıyor.

Mecra içinde mecra

Başrolünü vlogger Merve Yeşilbaş’ın üstlendiği kısa filmlerin ilki olan “Makyaj YapıCAM” sosyal medya kullanıcılarından büyük beğeni topladı. Sunucunun bir makyaj fenomenini canlandırdığı “Makyaj YapıCAM” adlı kısa filmde Isıcam, fenomene sponsor oluyor. Fenomen videonun bir bölümünde sponsoruna teşekkür ettikten sonra Isıcam ürünlerindeki ısı ve güneş kontrolü özelliğini eksiksiz bir şekilde anlatıyor. Tıpkı, gerçek dijital hayatta olduğu gibi Camdan Cama ile oluşturulan alternatif mecranın içindeki programlara da reklamlar yerleştirilerek mecra içinde mecra yaratılmış oluyor. Camdan Cama projesinin “Sanki BuluCAM” adlı ikinci filminde ise doğru cam seçimi ile yakıt ve klima masraflarında sağlanacak tasarruf anlatılıyor.

Yılda 5 milyar TL tasarruf imkanı

Mevcut konut stokunun yarısının pencerelerinde hala tek camın kullanıldığı Türkiye’de konutların camlarının tamamının Isıcam S veya Isıcam K’ya dönüşmesi durumunda yılda 5 milyar TL enerji tasarrufu imkanı bulunuyor. Tek cam veya standart çift cam kullanımı nedeniyle meydana gelen enerji kaybıyla, her yıl:

900 okul

300 hastane

550 yurt veya

75 bin konut inşa edilebilecekken, bu tutar önlenebilecek bir enerji maliyeti olarak boşa harcanıyor.

Ödüllü yarışma düzenliyor

Camdan Cama dijital bilinçlendirme kampanyası, Facebook’taki takipçilerine hediyeler de kazandırıyor. Isıcam Sistemleri Facebook hesabında yayınlanan kısa filmleri izleyenler, ısı yalıtımı ve tasarrufla ilgili sorulara doğru cevap vererek taşınabilir bluetooth hoparlör kazanma şansı yakalıyor. Yarışma, Youtube ve Twitter platformlarından da destekleniyor.