Kayseri Kocasinan Çandır Cami restore edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi tarafından Gevhernesibe Mahallesi’nde başlatılan 200 yıllık tarihi Çandır Cami’nin restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Kayseri Kocasinan Çandır Cami restore edildi!
Kayseri Kocasinan Çandır Cami restore edildi!
GİRİŞ 14.10.2019 16:17 GÜNCELLEME 14.10.2019 16:17

Kocasinan Belediyesi tarafından Gevhernesibe Mahallesi’nde başlatılan 200 yıllık tarihi Çandır Cami’nin restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Kocasinan Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kocasinan Bölgesi’nde bulunan tarihi eserlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için gereken her türlü gayreti gösterdiklerini dile getiren Başkan Çolakbayrakdar, “18.yüzyıldan kalan tarihi Çandır Cami’nin iç ve dış kısımları orijinaline uygun olarak yenilendi. Bütün tarihi yapılarda olduğu gibi caminin aslına uygun olarak restorasyonunu gerçekleştirdik. Çevre düzenleme çalışmaları tamamlandığında yenilenmiş haliyle camiyi yeniden ibadete açacağız. Tarihi değerlerimizi korumak, geleceğe taşımak adına şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Yapılan çalışmalar, şehrimize hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL