Yeni dönem başlıyor! Sayıları 2100'e çıkıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kaçak yapıyla alakalı kararlılığımız mücadelemiz devam ediyor. Şu an 1100 imar denetçimiz var. Bu sayıyı 2100’e çıkarıyoruz" dedi.

GİRİŞ 23.10.2019 16:41 GÜNCELLEME 23.10.2019 17:17
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bingöl Valiliğini ziyaret etti. Bakan Kurum, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Valiliğe geçti. Burada Vali Kadir Ekinci ile görüşen Kurum, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra Kültür Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Kurum, Valilikte düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Toplantı sonrası konuşan Bakan Kurum, "Kıyılarımızda göllerimizde doğal sit alanlarımızda öçk sınırlarımız içerisinde şehirlerimizde kaçak yapıyla alakalı kararlılığımız mücadelemiz devam ediyor. Şu an 1100 imar denetçimiz var. Bu sayıyı 2100’e çıkarıyoruz. Hafta sonu Antalya’da yeni imar denetçilerimize eğitim vereceğiz ve önümüzdeki hafta itibariyle 100’ü İstanbul’da olmak üzere tüm Türkiye’de denetçilerimiz hizmet verecekler. Şehirlerimizde, doğal sit alanlarımızda nerede kaçak yapı varsa imar denetçilerimiz görev yapacaklar. Mevzuata, kanuna, imara aykırı yapıların tespitlerini yapacaklar. Biz de kararlılıkla yıkım sürecini gerçekleştireceğiz. Meclisimizde imarla alakalı hem kaçak yapı ile mücadele ve bu yapıların yıkılması noktasında düzenlemeler hazırlandı. Ülkemizin neresinde olursa olsun kaçak yapı yapılmasına müsaade etmeyeceğiz, buna müsaade eden belediye başkanımız dâhil kim varsa cezai işlem uygulayacağımızı belirtmek isterim. Bu şehirleri koruyarak gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Buna ilişkin birçok kanun düzenlemesini mecliste yapıyor olacağız" dedi.

 

 

YORUMLAR 9
  • k-keskin 4 yıl önce Şikayet Et
    Merkel'in el işareti neden yapılıyor acaba
    Cevapla
  • seko 4 yıl önce Şikayet Et
    önce çürük yapılara imar affı şimdide denetim..
    Cevapla
  • avni 4 yıl önce Şikayet Et
    Belde ve tüm mahallelerde de denetlenmesini istiyorum. Denetimlerin her yerde yapılmalı. Vatandaşa da anlatılmalı. Halen daha "O kadar masraf ettim, yıkmazlar" anlayışı devam ediyor. Hem sadece imar aalanı içindekiler değil, imar alanı dışındaki yapılaşmalar da engellenmeli.
    Cevapla
  • nevizade 4 yıl önce Şikayet Et
    50.000 denetçi olsa da memurdaki bu çalışma aşkı ile hiçbir şey değişmez. Memur oldular mı herşey bitiyor.
    Cevapla
  • MİSAFİR 4 yıl önce Şikayet Et
    hikye, milyon olsa boş, bu denetçileri kim denetleyecek. bu denetçilerde siyasetin ve bürokratın emrinde olduktan sonra ........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle