Son dakika: Bakan Kurum'dan Boğaziçi imar açıklaması

Son dakika haberi... Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Boğaziçi'nde imar yetkisi tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Kurum, "Kimsenin elinden olmayan bir yetkisini alma durumu söz konusu değildir. İBB'nin yetkisini almak gibi bir durum söz konusu değil, zaten öyle bir yetkisi yok" dedi.

GİRİŞ 01.11.2019 16:48 GÜNCELLEME 01.11.2019 17:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakan Kurum'un konuşmalarından satır başları;

Boğaziçi Kanunu ile ilgili çalışma söz konusu. Meclisimiz bu çalışmayı yürütüyor. Sahada belediyelerimizden gelen talepler doğrultusunda önlemlerimiz oldu.

Boğaziçi'nde imar yapma yetkisi İBB'de değildir. Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün teklifi ve Bakanlığımızın uygun görüşü ile Boğaziçi Yüksek Koordinasyon Kurulu'ndadır.

Başkanı Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Boğazımıza nazır 4 belediyemizde çok daha iyi noktalara çekecek çalışmaya ilişkin belediyelerimizin de içinde olduğu çalışma söz konusudur. 

Anadolu ve Avrupa Yakası komisyonları olarak hangi meslektaşlarımız çalışıyorsa, içinde olduğu, vatandaşlarımızın taleplerini gerçekleştirdiğimiz noktaya getirmek istiyoruz.

İBB'den yetki almak söz konusu değildir, yetki İBB'de değildir. Burada tarihi yapıları korumak amacımız. Öneri ya da kanun şu an için yok. Kimsenin elinden olmayan yetkisini almak söz konusu değildir. 

2021 YILINDA UYGULAMAYA GEÇECEĞİZ

2021 yılında depozito uygulamasına geçeceğiz. Depozito uygulamasıyla birlikte şu an geri dönüşüm oranımız yüzde 13. Yüzde 35 seviyesine geçecek adımları kararlı bir şekilde atmaya gayret gösteriyoruz.

Kanun yapma yetkisi meclistedir. Değerle alakalı problem, ada bazında çalışmalar, kaçak yapılaşmayla ilgili tapuya şerh koyulması... Düzenleme yapılınca yürürlüğe girilince kaçak yapıların satılamayacağına ilişkin şerh getirilecek. Aynı Kapadokya'da Bodrum'da yaptığımız gibi. 

 

 

YORUMLAR 2
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Beykoz biran evvel dönüşüm proğramına alınmalı daha neyi bekliyorlar anlaşılır değil 70 senedir köyden beter bir vaziyette bekletiliyor .......
    Cevapla
  • Karadenizli 4 yıl önce Şikayet Et
    Beykoz'da binalar çürüdü gitti, imar yasak. İnsanca yaşamak bizim de hakkımız. Kaç nesil sağlıksız evlerde ömrünü tüketti. Bu vebal ahirette idarecilerin boynuna yüktür...
    Cevapla