3 ilin trafiğini rahatlatacak dev projede sona gelindi

İki kıtayı birbirine bağlayarak ulaşımda büyük bir rahatlama sağlayacak ve dünyada eşi görülmeyen yapıları ile de adından sıkça söz ettirecek olan Kuzey Marmara Otoyolu'daki çalışmalarda sona geliniyor.

3 ilin trafiğini rahatlatacak dev projede sona gelindi
3 ilin trafiğini rahatlatacak dev projede sona gelindi
GİRİŞ 26.11.2019 09:16 GÜNCELLEME 26.11.2019 10:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz aylarda belli kesimleri açılarak hizmet vermeye başlayan otoyolun inşaatı devam eden kısımlarının da 2020 yılında tamamlanmasıyla birlikte 3 ilin trafiği büyük anlamda rahatlamış olacak. Dünyada eşi görülmeyen yapıları ile adından söz ettirecek Kuzey Marmara Otoyolu'nun 4 şeritli tünelleri ise dünyanın en geniş tünelleri olma özelliğini taşıyor.

 

İstanbul-Kocaeli ve Sakarya trafiğini oldukça rahatlatması beklenen ve 4 aracın aynı anda geçebileceği tünelleriyle dünyada bir ilk olan Kuzey Marmara Otoyolu’nda devam eden çalışmalarda sona yaklaşıyor.

İki kıtayı birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün devamı Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli ve Sakarya kesimindeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

 

BÜYÜK KISMI TAMAMLANDI

Tamamlandığında toplam 430 kilometrelik yola sahip olacak Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli kesiminde dev viyadükler ve tünellerin büyük bir kısmı ise tamamlandı.

Proje kapsamında Avrupa kesiminde 14 adet, Kuzey Marmara Otoyolu’nun Anadolu kesiminde ise 29 adet kavşak yer alıyor.

2020'DE TAMAMLANACAK

2020’de tamamlanması beklenilen projede Silivri’den otobana girecek sürücüler, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü geçtikten sonra, Akyazı’dan TEM otoyoluna bağlanacak.

Projenin toplamında, 8 tünel, 24 viyadük, 62 köprü, 78 alt geçit, 47 üst geçit, 200 menfez bulunacak.

TRAFİĞE NEFES ALDIRACAK

İki kıtayı birbirine bağlayacak ve ulaşımda büyük bir rahatlamayı sağlayacak olan Kuzey Marmara Otoyolu, dünyada eşi görülmeyen yapıları ile adından söz ettirecek. Projede Dilovası Liman Kavşaığı-İzmit kısmında inşa edilen 4 şeritli tüneller ise dünyanın en geniş tünelleri olma özelliğini taşıyor.

5. KISIMDA 5 TÜNEL, 6 VİYADÜK VE 2 KÖPRÜ YER ALIYOR

52 kilometre uzunluğuna sahip olacak olan Kuzey Marmara Otoyolu’nun Liman Bağlantı Yolu-İzmit arasında yer alan projenin 5. kısmında 5 adet tünel, 6 viyadük, 2 köprü yer alıyor. Liman Bağlantı Yolu’ndan başlayan yol Körfez ilçesinin Sevindikli Mahallesi’nden geçerek, İzmit Doğu Kavşağı mevki’inde TEM otoyoluna bağlanacak. 5. Kısımda ise çalışmaların yıl sonunda tamamlanacağı öğrenildi.

Otoyolun 6. kesimi yeni Kocaeli (Umuttepe) - Sakarya (Akyazı) arası ile 7. kesimi Habibler-Hasdal arasındaki çalışmalarda devam ediyor.

İSTANBUL-ESKİŞEHİR 2,5 SAAT

Kuzey Marmara Otoyolu projesi tüm kısımları tamamlandığında Edirne-Kınalı-İstanbul-Ankara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ile birleşerek Marmara Bölgesini, Ege ve İç Anadolu Bölgesi'ne otoyol ağıyla bağlayacak, bu sayede İstanbul'dan Bursa'ya ulaşım 1,5 saate, İstanbul'dan İzmir'e ulaşımı 4 saate ve İstanbul'dan Eskişehir'e ulaşım 2,5 saate inmesi planlanmaktadır.

430 KM'LİK YOL

Tekirdağ ve Sakarya arasında, Yavuz Sultan Selim köprüsü ve 3. Köprü bağlantı yolları ile birleşen otoyol tüm kısımları ile tamamlandığında bağlantı yolları dahil Avrupa'da 172 Km Anadolu'da 258 km 430 km yola sahip olacak.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 1
  • Zeki Toşoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun inşallah... Kimse yapılanların kıymetini bilmiyor... Reis seni seviyoruz teşekkürler
    Cevapla