Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması

''100 bin Sosyal Konut Tanıtım Toplantısı''nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Boğaz'ı çok ciddi bir felaketten koruma projesidir. Siyasi boyutuyla da bu Kanal İstanbul dünyada çok ciddi bir sükse yapacak. Bu projeyi rafa kaldırmayız. CHP'nin takoz siyasetine boyun eğmeyiz'' dedi.

GİRİŞ 12.12.2019 13:18 GÜNCELLEME 12.12.2019 14:23
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını sağlayacak "Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut" projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Erdoğan, ''Yüzde 10 peşinatın ardından kalanın tamamı için aylık 894 liradan başlayan taksitler ve 240 aya varan vadelerle ev sahibi olma imkanı sağlayacağız'' dedi. Projenin toplam yatırım bedeli ise yaklaşık 17 milyar 300 milyon lira" dedi.

 

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Törende Kanal İstanbul tartışmasına da değinen Erdoğan, ''Boğaz'ı çok ciddi bir felaketten koruma projesidir. Siyasi boyutuyla da bu Kanal İstanbul dünyada çok ciddi bir sükse yapacak. Bu projeyi rafa kaldırmayız. CHP'nin takoz siyasetine boyun eğmeyiz'' dedi.

 

Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

Çıkmış belediye başkanları diyor ki, Kanal İstanbul buraya uymaz. Sen otur işine bak. Nasıl uyduğunu göreceksin, bütün bunların çalışmalarını gayet iyi yaptık. Üniversiteleri kendi ekiplerimizi çalıştırdık. İnşallah en kısa zamanda ihalesini yapmak suretiyle Kanal İstanbul’a da başlayacağız.

Kanal İstanbul nedir biliyor musunuz? Boğazı çok ciddi bir felaketten koruma projesidir. Aklımda kaldığı kadarıyla 7 ay romen tankeri orada yanmıştı, zaman zaman yalılara bindiren gemiler… Şimdi burası yapıldığında bu işin sadece çevrecilik yönünden kurtuluşu değil, bunun yanında çok daha bir siyasi boyutu olacak ki bunu şimdi kullanmıyorum. Vakti saati geldiğinde onu da kullanırız. O siyasi boyutuyla da Kanal İstanbul dünyada çok ciddi bir sükse yapacak.

Böylesine stratejik önemde projeyi engellemek için her yolu deniyorlar. Biz kimlere hangi mesajların verilmek istendiğini gayet iyi biliyoruz. Birileri başlarını okşayacak efendilerine diyet borcu ödeyecek diye bu projeyi biz rafa kaldırmayız. Dün olduğu gibi bugün de CHP’nin takoz siyasetine boyun eğmeyiz. CHP’nin kendi çapsızlığının bedelini milletimizin ödemesine kesinlikle rıza göstermeyiz.

YORUMLAR 54
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Harikasın Reis, Allah seni nazarlardan, kazalardan, belalardan, fitnelerden, düşmanların tüm tuzaklarından korusun. Sana sağlık, sıhhat, afiyet, feraset, muvaffakıyet, muzafferiyet ve bunları başarırken de yanına hayırlı dostlar, hayırlı çalışma arkadaşları ve halk desteği versin. Amin. Duamı şu Cuma günü hürmetine kabul eyle Ya Rab.
    Cevapla
  • Yaşarr 4 yıl önce Şikayet Et
    Reisim, zaten İmamoglu denen zat işine bakıyor, işi abuk sabuk, saçma sapan, boş boş konuşmak değil mi zaten.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan İmamoğlunu adam yerine koymamalı ona gereken cevap ksnal istanbula kazma vurulmasıyla olur
    Cevapla
  • arlı 4 yıl önce Şikayet Et
    imamoğlu kanal civarında arsa alaydı desteklerdi
    Cevapla
  • Isa 4 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi icimin yaglari eridi. Kurban oldugum Reis'im su aciklamayi neden 6 aydir yapmiyorsunuz? Baskan'im 9 senedir bekliyoruz artik lutfen baslayin artik. Kanal Istanbul hakikaten en buyuk projelerden biri. Eger bunu basarirsak stratejik en buyuk adimlarimizdan bir tanesi olur. Lutfen artik sizi oyalamalarina izin vermeyin. Dokuz sene sadece on calisma ve hala on calisma 2 sene daha surer diyorlar. Boyle birsey olamaz. Bunlar oyalama taktigi. 9 arti 2 eder 11 sene on calisma. Dunyada bukadar on calisma yapilmis hicbir proje yoktur olamaz da. Saygilarimla
    Cevapla
  • Jeo 4 yıl önce Şikayet Et
    Son 6 yıldır ekonomik olarak çok üstümüze geldiler ve bütçemizi altüst ettiler. Toparlanmamız için en az 2sene gerekiyor. Mecburen öteliyor. Seçime yakın yapması da daha iyi olacaktır bu unutkan millet varken. Petrolü de parayı da bulacagımız vakitler. Milli arabanın cıkacagı günler vs.. Sabredip beklememiz lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle