Son dakika haberi: Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri'nin annesinin Kanal İstanbul güzergahında arazi aldığı iddialarına ilişkin konuşan Erdoğan, "Bu dedikoduları duydum. Katar Emirinin annesinin ülkemizden gayrimenkul satın almasına mani yasal olarak herhangi bir şey söz konusu mu? Yani bunu herhangi bir yerden George, Hans vesaire gelip almaya kalksa herhalde kimsenin sesi çıkmaz." dedi.

Son dakika haberi: Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması!
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması!
GİRİŞ 20.12.2019 14:03 GÜNCELLEME 20.12.2019 14:06
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya'da düzenlenen Kuala Lumpur Zirvesine katıldı. Erdoğan burada ÜLKE TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün de aralarında bulunduğu Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi. Son dakika haberine göre, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Katar Emiri'nin annesinin, Kanal İstanbul güzergâhında arazi aldığı iddialarına da yanıt verdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: 

Kanal İstanbul’la ilgili bir defa çok çirkin olan şey şu; Katar Emirinin annesinin gelip buradan yer alması vesaire... Bunu söyleyen insanlara sormak lazım; “Devletten hangi desteği alarak böyle bir yeri almış?” Bu dedikoduları duydum. Katar Emirinin annesinin ülkemizden gayrimenkul satın almasına mani yasal olarak herhangi bir şey söz konusu mu? Yani bunu herhangi bir yerden George, Hans vesaire gelip almaya kalksa herhalde kimsenin sesi çıkmaz. Yani Katar Emirinin annesi böyle bir alım yaptığı zaman niye rahatsız oluyorlar? Kaldı ki aynı şekilde Katar Emirinin kendisinin zaten bizde aldığı yerler var. Yani biz bu kapılarımızı açmışız.

 

Allah rahmet etsin Turgut (Özal) Bey döneminde o zamanki Suud Kralı, Sevda Tepesi’nde büyük bir yer almışlardı. Zamanın belediye başkanı orada “imar noktasında herhangi bir sıkıntı yok” demişti ve Turgut Bey de o beyana inanarak Suud Kralına bunu söylemişti. Tabi orada da imar noktasında sıkıntı olduğu için o iş yürümedi. Ve hala o yer onlara ait.

Bunlar çok tuhaf şeyler. Yani ülkemiz için hakikaten şık değil. Bunlar ülkemizin özellikle bu tür tasarruflarını aleyhe çevirecek adımlar, lehte şeyler değil. Yani İspanya’da bugün bakıyorsunuz adamlar dünyanın değişik yerlerinden nice insanlara, iş adamlarına, devlet başkanlarına yerler satıyorlar. Aynı şekilde Amerika’sında Almanya’sında bütün bunlar var. Bizim uluslararası çapta attığımız bu tür adımlarda yasal düzenlemesi var, her şeyi var bunların. Beyler rahatsız oluyor.

SİMİT SARAYI AÇIKLAMASI: İŞ KAPANDI

Son günlerde gündemi oldukça meşgul eden Simit Sarayı hakkında da değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Simit Sarayı konusunda gelen tepki diye bir şey ben duymadım. Tam aksine böyle bir şeyin olduğunu bana arkadaşlarım iletince hemen Ziraat Bankası Genel Müdürü arkadaşımıza konuyu sordum. Onlar “Böyle bir durum söz konusu oldu ama bizim böyle bir kararımız yok” dedi ve bu konuda olumlu yaklaşmadığını da söyledi, iş kapandı" dedi.

YORUMLAR 23
  • rasim 4 yıl önce Şikayet Et
    KATAR EMİRİ MÜSLÜMAN . malum chp li provakatorler belki bu yoldan saldırırsak yandaş artırız . malum istanbulda birçok inanan akp nin istanbıula yaptığı o kadar iyileştirmeye nankörlük etti ve akp ye ihanet etti .ve chp saflarına geçti. malum kul bela görmez hak yazmadıkça hak bela vermez kul azmadıkça
    Cevapla
  • yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemden gayri Müslimlerin toprak alması hiç hoşuma gitmiyor. Katar lıların Toprak yada daire alması çok güzel bir olay. onları istemeyenler chp liler.
    Cevapla
  • yılmaz karadeniz 4 yıl önce Şikayet Et
    chp gece gündüz dedikodu üretiyor kapatın artık bu şer y terör yuvasını
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanal istanbulu engellemek için her yalanı iftirayı atacak bu Amerikanın çanakcıları Chp.liler :)
    Cevapla
  • İstanbullu 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımızı bu yüzden seviyorum çünkü içinden geceni söyler kıvırmaz dobra dobra konuşup herkesin payını verir.Kitabın ortasından konuşan tek lider.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle