Bakanlık'tan son dakika açıklama: Değerli konut vergisi ertelendi

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanlığı: Değerli konut vergisi beyanname verme süresi 20 Mart'a, verginin birinci taksitinin ödeme süresi de 31 Mart'a ertelendi.

Bakanlık'tan son dakika açıklama: Değerli konut vergisi ertelendi
Bakanlık'tan son dakika açıklama: Değerli konut vergisi ertelendi
GİRİŞ 07.02.2020 16:09 GÜNCELLEME 08.02.2020 09:03
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde, değerli konut vergisi beyannamesinin verilme ve ödeme süresinin 1 ay uzatılmasına ilişkin duyuru yayımlandı.

Buna göre, 2020 takvim yılına ait değerli konut vergisi beyannamesinin verilme süresi 20 Mart Cuma, söz konusu beyanname üzerine tahakkuk eden verginin 1'inci taksitinin ödeme süresi ise 31 Mart Salı günü sonuna kadar uzatıldı. Daha önce beyanname verilme süresi 20 Şubat olarak belirlenmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • mmt 4 yıl önce Şikayet Et
    niye ertelendi acaba
    Cevapla
  • Safya HARMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Tek konut sahibi olanlar vergi ödemesin. Birden fazla evi olanlar ve ticari amaç güdenler vergi ödesin. İnsanlar evi olduğu için neden vergi ödemek zorunda? Maddi değeri yüksek olan evlere neden değerli konut deniliyor? Değerli konut içinde huzur bulunan konut olduğundan maddi değeri bulunmaz.
    Cevapla
  • TürkTorun 4 yıl önce Şikayet Et
    Kira zammını geri alın. Ev kiraları uçtu. Ev sahiplerinin çoğu aç gözlü.
    Cevapla
  • Bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın her yerinde ev sahibleri aç gözlü. Sadece Türkiye'de değil. Genel olarak pahalılığın önüne geçilmesi halinde maaşlar sabit kalmalı ileride 10 000 TL maaş alırız 5 000 lira kira. Ne değişecek. AB nin sorunu bu. Aynı hastalık Türkiye'de başladı. Yemişim Demokrasiyi devlet fiyatları kontrol altına almalı gerekirse özel kuruluşlar oluşturmalı. Yoksa bu işin sonu yok.
    Cevapla
  • ali01 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede vergiler sadece askeri ücretliden alınır
    Cevapla
  • Zaza Elazığ 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka yok öyle birşey herkes için geçerli
    Cevapla
  • Bursali 4 yıl önce Şikayet Et
    Değerli konut değil tek evi olandan vergi alma iki evi olandan yüksek uç ve üstünden Cook fazla vergi al ama sadece kişi olarak bakma aynı evde ikamet edenleri baz al karısının cocugunun üstüne yapmasın evi bak ev piyasası yükseliyor mu herkes ev sahibi olur
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir de noktalama işatrtlerini kullanmasını öğrensen de ne dediğin anlaşılsa ne güzel olurdu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle