Corona virüs ev ilanlarına da sıçradı

Koronovirüs salgını Türkiye'de görülmeye başladıktan sonra gayrimenkul ilanlarının başlıklarında da kendisini göstermeye başladı.

Corona virüs ev ilanlarına da sıçradı
Corona virüs ev ilanlarına da sıçradı
GİRİŞ 19.03.2020 08:56 GÜNCELLEME 19.03.2020 14:10

Koronovirüs salgını Türkiye'de görülmeye başladıktan vatandaşlar kendilere göre tedbirler almaya başladı. Genellikle maske, kolonya ve dezenfektan ağırlıklı alınan tedbirlerin yanı sıra gıda stoklamanın da yapıldığı görülmüştü.

Sosyal hayatın genelini etkileyen salgın, gayrimenkul ilanlarının başlıklarını etkilemeye başladı. İlanlarda koronavirüsten korunacağına dair başlıkların yer alması sektörde fırsatçılık mı yapılıyor? sorusunu akla getirdi. İlanlarda ''Koronavirüsten kaçmak için doğa içinde çiftlik evi'', ''Koronavirüse tek çare! denizde değil, yaylada eviniz olsun'' şeklinde gerçek dışı ve abartılı başlıklar kullanılmış.

Kullanılan ilan başlıklarından bazıları şöyle:

Korona virüsten kaçmak için doğa içinde çiftlik evi
Koronavirüse inat bizde arsa bu fiyat
Korona ve bütün virüslerden uzak konak tadında
Büyüklerinizi koronavirüsten korumak için çok güzel bir yer
Koronavirüse tek çare! denizde değil,yaylada eviniz olsun
Burada koronavirüsü bulaşmaz, doğal ortam insanlardan uzak
Koronavirüsten korunmak için sakin ortamda kiralık eşyalı



YÜZDE 40 ARTIŞ

Gayrimenkul sektöründeki isimler ise gayrimenkulde talepleri değiştiren sürecin depremle başladığını, corona virüsün de bu süreçte etkili olduğunu dile getiriyor. Kalabalık siteler yerine müstakil evlerin, şehrin merkezi yerine de şehir dışı lokasyonların öne çıktığı belirtiliyor. Sadece müstakil evlere değil aynı zamanda şehir dışındaki arazilere de ilgi olduğunu belirten Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş "Sadece son bir aya baktığımızda, online platformlanmızda arazi aramalarının yüzde 40'a yakın artmış durumda olduğunu görüyoruz. Ayrıca yaptığımız detaylı araştırmalarda, eskiden daha çok şehir içindeki yatırım fırsatlarına odaklanan genç profesyonellerin İstanbul çevresinin yanı sıra Muğla, Çanakkale ve Tekirdağ çevresine odaklandıklarını görüyoruz" dedi.

ALICI ŞEHİR DIŞINA YÖNELDİ

Türkiye pazarında, tüketicilerin yaşanan gelişmelere anlık tepkiler verebildiğini ifade eden ERA Türkiye Marka Direktörü Toros Cumhur ise, "Corona ilk olarak Çin'de ortaya çıktığında çok bir hareket hissetmesek de özellikle Avrupa'ya yayılmasından sonra şehir dışındaki gayrimenkullere karşı eskisine göre çok daha yüksek bir talep gözlemliyoruz. Danışmanlarımız, yatırımcılarla yaptıkları birebir görüşmelerde de bunun geri bildirimlerini bizlere iletiyor. Hatta birkaç ay önce şehir içinde yatırım yapmak isteyenler bu haberlerin de etkisiyle aramalarını şehir dışına kaydırmış durumda. İstanbul özelinde bakarsak, Çekmeköy, Şile, Ömerli ve Arnavutköy bölgeleri bu anlamda öne çıkan yerler arasında" şeklinde konuştu.

 

 

KAYNAK: İHA