Corona virüs nedeni ile askıya alınan satışlar tekrar başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kamu konutlarının ekonomiye kazandırılması amacıyla 2020 yılı başında başlatmış olduğu çalışma kapsamında bugüne kadar satılan bin 612 konuttan ekonomiye 418 milyon katkı sağlandığı duyuruldu.

Corona virüs nedeni ile askıya alınan satışlar tekrar başladı
Corona virüs nedeni ile askıya alınan satışlar tekrar başladı
GİRİŞ 15.06.2020 10:03 GÜNCELLEME 15.06.2020 10:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kamu konutlarının ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatmış olduğu çalışma da kısa süre içerisinde ekonomiye ciddi kazanç sağlandı. Corona virüs kapsamında askıya alınan satışlar bugün tekrar başladı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre; 2020 yılı başında başlayan kamuya ait konut satışlarında bugüne kadar bin 612 konut satıldı. Satılan bin 612 konuttan hazineye 418 milyon TL gelir elde edildi. En çok konut; Ankara, Antalya, İzmir, Mersin ve Konya’da satıldı.

Kamu konutlarının ihaleleri başladı

 

Diğer taraftan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Covid-19 nedeniyle, kamu konutlarının ihalelerinin durdurulduğunu açıklamıştı. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, normalleşme planı ve kontrollü sosyal hayata geçiş kapsamında gerekli sosyal ve fiziki tedbirler alınarak kamu konutu ihalelerine bugün tekrar başlanacağı bilgisine ulaşıldı.

Yıl sonuna kadar bakanlığın 1.5 milyar TL değerinde 8 bin 500 kamu konutunun daha ihalesine çıkılacağı öngörülüyor.

YORUMLAR 3
  • pusula 3 yıl önce Şikayet Et
    işin aslı , satmadığımız bir şey kalmadı , bunu neden satmayalım dır.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet evini satmak isteyenle almak isteyene aracı olsun bir internet sitesi kurulsun satmak isteyen evini bu siteye eklesin almak isteyende burdan evi beğenirse devlet satisi peşin taksitli olarak yapsin,sonra diğerine peşin ödesin fayda faiz ortadan kalmış olacak piyas kontrolü sağlanacak devlet burdan az da olsa kar elde etmiş olacak piyasalar canlanmış olacak bunu insaallah devlet yalarda banka ve katılın diye faiz sunan bankalara millet yönelmek durumunda kalmaz devletimiz kazansın hemde ticaret olmuş olur sistem basit yapılsın
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Harçları indirin yüzde 4 nedir yazıktır
    Cevapla