İzmir, İranlı konut yatırımcılarının gözdesi oldu

İzmir'de, pandemi sürecinde yavaşlayan yabancılara konut satışı, İranlı yatırımcılarla yeniden yükselişe geçti. Konut yatırımcılarının en fazla İran'dan geldiğini belirten gayrimenkul uzmanları, İranlıların Türk vatandaşı olup, İzmir'de yaşamak istediğini söyledi.

İzmir, İranlı konut yatırımcılarının gözdesi oldu
İzmir, İranlı konut yatırımcılarının gözdesi oldu
GİRİŞ 04.08.2020 13:19 GÜNCELLEME 04.08.2020 17:46
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Dünyayı etkileyen koronavirüs sürecinde, İzmir'de yavaşlayan yabancılara konut satışı, özellikle İranlı yatırımcılarla yeniden yükselişe geçti. İran'dan gelerek, Türkiye'de yaşamını sürdürmek isteyenler, yoğunlukla İzmir'den konut satın alıyor.

Son dönemde İranlı yatırımcıların İzmir'i tercih ettiğini söyleyen gayrimenkul danışmanı Vahid Raghebi, yakınlığı ve güvenli şehir olmasının bunda etkili olduğunu dile getirdi. İzmir'de 8 yıldır yaşadığını anlatan Raghebi, İran'da yedek parça sektöründe çalışırken, kente yerleştiğini belirterek, "İzmir'i beğendim. Daha sonra emlak işine başladım. İranlı ya da Arap müşteri kendi dilinde birini bulamadığı için burada konut ararken zorluk çekiyordu. Bu ihtiyacı fark ettim. Müşteri güvenerek alışverişini yapıyor" diye konuştu.

 

 

'KÜLTÜR YAKINLIĞI NEDENİYLE GELMEK İSTİYORLAR'

Pandemi nedeniyle satışların düştüğünü ancak son dönemde sağlanan kredi kolaylığıyla sektörde hareketlenme olduğunu dile getiren Vahid Raghebi, sınır kapalı olduğu için yeni müşterilerin İran'dan gelemediğini ancak mevcut yatırımcılarla ilişkilerin sürdüğünü anlattı. Raghebi, "Pandemiden önce gelenlere satışlar devam ediyor. İran'dan gelip Türk vatandaşı olmak isteyen çok sayıda müşterimiz var. İzmir'i İranlılar çok tanımıyordu. Biz İzmir'in tanıtımını yaptık. Güzel bir ilgi gördü. İran, Irak, Afganistan'ın ardından Avrupa ülkeleri İzmir'e ilgi gösteriyor. Daha çok Mavişehir, Karşıyaka ve Narlıdere tarafını tercih ediyorlar. Daha güvenli olması nedeniyle sitelerden konut alıyorlar. Talepler Alaçatı, Çeşme ve Urla'da da arttı. İran'ın gayrimenkul fiyatları buraya göre çok yüksek. İzmir'in kültür yakınlığı nedeniyle İranlılar İzmir'e gelmek istiyor. Daha yakın ve ulaşım kolay. Geldiklerinde burada yatırım da yapıyor. Çünkü buraya gelenler parası olanlar. Bir süre burada yaşadıktan sonra yatırım da yapıyorlar" dedi

'TÜRK VATANDAŞI OLMAYA KARAR VERDİM'

İzmir'i denizi ve güzel şehir olması dolayısıyla tercih ettiğini anlatan mimar Mohamad Reza Shahmivi (35), 7 ay önce Türk vatandaşı olmaya karar verdiğini belirtti. İzmir'in güvenli şehir olduğunu dile getiren Shahmivi, "Tatil için İzmir'e geliyordum. Buradan daire alan arkadaşlarım vardı. 9 yaşındaki kızımın burada yaşamasını istedim, konut sahibi oldum" diye konuştu.

Türk vatandaşı olunca İzmir'e de yatırım yapabilmenin daha kolay olduğunu dile getiren Mohamad Reza Shahmivi, şöyle konuştu:

"Türk vatandaşlığına geçip yatırım yapmayı istedim. Kültür olarak da burası İran'a yakın. Tahran'a göre İzmir'de konut fiyatları çok düşük. İkinci konutumu 1 milyon 190 bin TL'ye konut aldım. İlkini ise bir süre önce 780 bin TL'ye almıştım. Son aldığımın yapımı sürüyor. 2021'in sonunda teslim alacağım. İzmir'de yaşayacağım. Evimi site içinden aldım. Sitenin sosyal alanları hoşuma gitti. İzmir ile İran'ın kültür anlamında yakın olduğunu düşünüyorum. Kızım burada daha serbest büyüyecek. Burada yatırım yapmak ambargo olmadığı için kolay oluyor. 6-7 ay önce vatandaş olmaya karar verdim. İşlemler birkaç ay daha sürecek."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 20
  • Necmettin 3 yıl önce Şikayet Et
    Laiklik elden gidiyeah İZMİR.
    Cevapla
  • özkonyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    eee şimdi izmirin adı değişiyormu? Acem izmir mi oldu yani.
    Cevapla
  • Akıncı Imam 3 yıl önce Şikayet Et
    Sokmayın lan şu mecusileri ulkeye...Son kez Osmanlı'nın içine sızıp kılıç zoruyla çıkarmak zorunda kaldık...Hey gidi Yavuz hey.
    Cevapla
  • tanju 3 yıl önce Şikayet Et
    gelen parasıyla geliyor. Ülkemize yatırım yapıyorlar.600 metre kare yeri 10 kat 4 daire üzerinden 40 kişiye satıyoruz. Ülkemizin ekonomi lokomotifi inşaat çalışıyor. Binlerce insan ekmek yiyor. Ülke kalkınıyor. daha ne istiyorsunuz.
    Cevapla
  • Mehmed 3 yıl önce Şikayet Et
    20 sene sonra anlarsın ne istediğimizi yada neden korktugumuzu
    Cevapla
  • Dado 3 yıl önce Şikayet Et
    :))))))))) iyi aksamlar
    Cevapla
  • Olive 3 yıl önce Şikayet Et
    kardes 350 binlik evi 100bin e mal edip satiyorlar. gelen paralarla almanyaya isvece yerlesiyorlar. bizim gibi yerel halkta arabiyla, iraklisiyla ugrasiyor. hersey ekonomik kalkinma ile olmaz . kendi ulkenin insaninin refahinida dusunulmesi gerekir.
    Cevapla
  • Ülkem 3 yıl önce Şikayet Et
    Alsınlar ne olacak bas parayı 250 bin doları ver hem vatandaşlık hem ev al oh ne güzel herhalde dünyada tekiz herhalde bizim Anadolu insanda çırpınsın Dursun bir ev Alacam diye inşallah ileride bu yabancılarla karşı karşıya gelmeyiz ileride sorun olmazlar inşallah.
    Cevapla
  • tanju 3 yıl önce Şikayet Et
    aMERİKADA DÜNYADA HER MİLLETTEN EV VAR. sORUNMU ÇIKARIYORLAR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle