Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fikirtepe talimatı

Bakan Kurum, Fikirtepe ile ilgili, "Bakanlık olarak, TOKİ Başkanlığımız ve Emlak Konut eliyle inşaatların yapım sürecine giriyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fikirtepe talimatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fikirtepe talimatı
GİRİŞ 23.11.2020 16:21 GÜNCELLEME 23.11.2020 16:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Fikirtepe'nin örnek şehircilik başarısı olarak anılması için devletimiz elini taşın altına koymuştur." dedi.

Fikirtepe hakkında, "Bakanlık olarak, TOKİ Başkanlığımız ve Emlak Konut eliyle inşaatların yapım sürecine giriyoruz." şeklinde konuşan Kurum sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 

"Hiç başlamamış, herhangi bir anlaşma yapmamış, sözleşme imzalamamış, yıkılmamış adaların da planlarını revize etmek suretiyle, Aralık ayında yeni planları askıya çıkaracağız. Konutları, devlet güvencesiyle biz yapacağız."

"60 bin vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren Yeni Fikirtepe Projesi'nin yatırım değeri yaklaşık 5 milyar lira olacak." bilgisini paylaşan Bakan Kurum şunları kaydetti:

"1,5 milyon metrekare inşaat alanını kapsayan projeye inşallah hızlı şekilde başlayıp etaplar halinde vatandaşlarımıza teslim ediyor olacağız."

YORUMLAR 1
  • Bina yöneticisi 3 yıl önce Şikayet Et
    bakanım bizim binada çok daire var az arsamız var. müteahhitler köpek kulübesinden bozma ev veriyorlar acnak.. 60m2 ev mi olur? lütfen böyle dezavantajlı binalara imar artışı verin yada bizim dairelerimizi siz yapın. bir aile 60m2 evde yaşayabilir mi ya? bina çürük depreme kalmadan kendiliğinden yıkılacak ama yaptıramıyoruz.. devletim ne olur yardım edin
    Cevapla